Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

O Χατζηδάκης για τις τηλεοπτικές άδειες: Δούλεψαν τον κόσμο

Στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Είχαμε σημειώσει από την αρχή ότι ο διαγωνισμός αυτός πάσχει σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Η σημερινή εξέλιξη ....έρχεται να δείξει ξεκάθαρα ότι εδώ δεν έχουμε προφανώς να κάνουμε με μια θεσμική τομή, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση, αλλά με μια αντιγραφή των χειρότερων πρακτικών του παρελθόντος. Εδώ, δεν είναι βήμα μπρος αυτός ο διαγωνισμός, είναι βήμα πίσω σε όλες τις πλευρές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αν προχωρήσει θα έχουμε λιγότερους εργαζόμενους, λιγότερα έσοδα για το δημόσιο γιατί κλείνουν κανάλια και δεν θα πληρώνονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές που πληρωνόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά θα έχουμε περισσότερη διαπλοκή. Για το θέμα του κ. Καλογρίτσα είχαμε κάνει αλλεπάλληλες επισημάνσεις, όπως είχαμε κάνει επισημάνσεις και για τη διαδικασία αυτή καθ’ αυτή. Το πόθεν έσχες, η διαφάνεια της προέλευσης των χρημάτων των πλειοδοτών δεν θα έπρεπε να ελεγχθεί νωρίτερα;»

Στην επισήμανση ότι παρά το γεγονός πως ελέγχθηκε το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, βρέθηκε ok, αλλά τελικά δεν είχε τα λεφτά να καταβάλει την πρώτη δόση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε:

«Η αρμόδια επιτροπή δεν είχε ανθρώπους που είχαν επάρκεια για να ελέγξουν την προέλευση των χρημάτων. Τελικώς οδηγείτε η κυβέρνηση σε αυτό το φιάσκο. Από δω και πέρα θα πρέπει να προχωρήσει, κατά τη λογική της, στον επόμενο υπερθεματιστή ο οποίος συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους σε έναν διαγωνισμό που είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά τζόγου, πάνω-κάτω.

Έτσι όπως ήρθε το πράγμα και ο ένας επηρεαζόταν από τις προσφορές του άλλου έχουμε μία σειρά από νομικές αναλύσεις που λένε ότι ο διαγωνισμός πάσχει στην ολότητά του. Η κυβέρνηση είναι εδώ τώρα που πρέπει να απαντήσει, όχι πολιτικά, αλλά ενδεχομένως και νομικά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η κυβέρνηση είναι ολοφάνερο ότι πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη, ο διαγωνισμός της γίνεται μπούμερανγκ, αλλά ταυτόχρονα ενώ υποτίθεται ότι ήθελε να βάλει τάξη εδώ δημιουργείται μία μπαχαλοποίηση».

Και επεσήμανε: «Θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθεί ότι υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης, αλλά η κυβέρνηση αντί να εκμεταλλευτεί ότι μπορούσε να μπει στο γήπεδο και να βάλει γκολ, μπήκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου