Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2016

Πιέζει η Αγκυρα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς: Πρέπει να εκδοθούν, είναι τρομοκράτες

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

Σαφή μηνύματα προς την Αθήνα έστειλαν Τούρκοι αξιωματούχοι για την έκδοση των 8 στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο...μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σημειώνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε πολύ καλό επίπεδο- παρότι τις τελευταίες δύο ημέρες προκλήθηκε ένταση εξαιτίας των δηλώσεων Ερντογάν- Τούρκοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι «δεν μπορούν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα τρομοκράτες».

«Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο τρομοκράτες. Δεν έχω καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται η διαδικασία, αλλά μας ενδιαφέρει η έκβασή της. Στη χώρα σας βρίσκονται κάποιοι τρομοκράτες που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Πρόεδρό μας. Αυτά τα σχετικά στοιχεία τα έχουμε παραδώσει στις ελληνικές αρχές», είπε ο πρόεδρος της τουρκικής Eθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν.

Ο ίδιος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα ως δημοκρατική και φιλική χώρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες».

Από την πλευρά του, ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών, τόνισε ότι υπάρχει μία καλή ευκαιρία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Αφού έχουμε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε», τόνισε, αφού πρώτα ανέφερε ότι υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους χωρίς γραβάτα, σε αντίθεση με τις συνήθειές του... εμπνευσμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανέφερε και ότι η οικογένειά του κατάγεται από την Καβάλα. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Τούρκοι συμπαθούν τον Ελληνα πρωθυπουργό και ανησυχούν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα το ζήτημα των 8 στρατιωτικών, τόνισε: «Συμμετείχαν σε απόπειρα πραξικοπήματος. Προσπάθησαν, ή ίσως να σκότωσαν πολίτες- γι αυτό δεν είμαστε σίγουροι αφού δεν έχουμε κατάθεσή τους. Έχουν προσαχθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από την πλευρά μας είναι φυσικό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα τους εκδώσει στην Τουρκία. Είναι φυσικό να τους εκδώσει γιατί αυτοί προσπάθησαν να καταστρέψουν την Τουρκία, αλλά μετά από καιρό μάθαμε ότι οι 3 από αυτούς δεν εκδίδονται. Θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος γιατί ελήφθη τέτοια απόφαση, αλλά η Δικαιοσύνη είναι Δικαιοσύνη παντού, και εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα».



Πηγή: Πιέζει η Αγκυρα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς: Πρέπει να εκδοθούν, είναι τρομοκράτες | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/291791/piezei-i-agkyra-gia-toys-8-toyrkoys-stratiotikoys-prepei-na-ekdothoyn-einai-tromokrates#ixzz4LoYnEi89

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου