Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2016

Αυτές είναι οι 8 τροφές που σε γερνάνε

Κάποιες τροφές δεν είναι όσο αθώες νομίζεις...


1. Τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη
Όταν τρως π.χ ένα παγωτό ή το αγαπημένο σου cupcake τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου ανεβαίνουν πολύ γρήγορα στα ύψη και αυτό σημαίνει ότι εκκρίνεται περισσότερη ινσουλίνη για να επανέλθει το σάκχαρο σε φυσιολογικά επίπεδα, μεταφέροντας το επιπλέον σάκχαρο στα κύτταρα, όπου μετατρέπεται σε λίπος. Όλη αυτή η διαδικασία επηρεάζει σημαντικά την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την ανάπλαση του δέρματος σου.

2. Το αλκοόλ
Προφανώς δεν μιλάμε για 1, 2 ποτά την εβδομάδα αλλά για υπερβολική κατανάλωση, η οποία κάνει γενικότερα κακό στον οργανισμό σου. Οι πρόωρες ρυτίδες, η απώλεια κολλαγόνου, το πρήξιμο και η αφυδάτωση είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες της υπερβολικής κατανάλωσης που θα σε γεράσουν πριν της ώρας σου.

3. Η αγαύη
Αν έχεις έστω έναν φίλο που ασχολείται (σε ενοχλητικό σημείο) με τα super foods και τα βιολογικά προϊόντα σίγουρα έχεις φάει κάτι με σιρόπι αγαύης. Πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι πρέπει να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με αυτό το φυσικό γλυκαντικό που διαθέτει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς σε τεράστιες ποσότητες γιατί η υπερβολική ποσότητα φρουκτόζης έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την επεξεργασμένη ζάχαρη.

4. Το junk food
Δεν έφταναν όλα τα άλλα, το αγαπημένο σου μπέργκερ και η πίτσα δεν επηρεάζουν μόνο το δείκτη της ζυγαριάς αλλά και την εμφάνιση της επιδερμίδας σου. Τα trans λιπαρά που περιέχουν τα junk food αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και μειώνουν την καλή χοληστερόλη που μας προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις.

5. Το επεξεργασμένο κρέας
Ξέχνα το μπέηκον, τα λουκάνικα και το πεπερόνι- γενικότερα οποιοδήποτε επεξεργασμένο κρέας περιέχει θειώδη άλατα και συντηρητικά τα οποία προκαλούν φλεγμονές και πρήξιμο.

6. Τα αναψυκτικά
Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι τα αναψυκτικά γερνάνε το δέρμα μας όσο και το κάπνισμα. *τρέχει πανικόβλητη στο γραφείο* Αναλυτικά η καθημερινή κατανάλωση 500 ml αναψυκτικού μπορεί να σου κόψει μέχρι και 5 χρόνια από τη ζωή σου. Τρομακτικό.

7. Τα έτοιμα αλμυρά σνακ
Εκτός από το πολύ αλάτι που περιέχουν, το οποίο ευθύνεται για το πρήξιμο, τα αλμυρά σνακ κάνουν στο σώμα σου ό,τι και τα αναψυκτικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνουν την γήρανση των κυττάρων και προκαλούν καρδιακές παθήσεις.

8. Ο καφές
Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται από τον καφέ και την καφεϊνη που περιέχει, η οποία δρα ως διουρητικό και μας κάνει να επισκεπτόμαστε συχνά την τουαλέτα κάτι που μπορεί να σου φαίνεται αθώο αλλά στην ουσία αφυδατώνει τον οργανισμό σου. Και όλοι ξέρουμε τι κάνει η αφυδάτωση στο δέρμα μας- ρυτίδες, κοκκινήλες και δυσχρωμίες κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό μας και μας κάνουν να φαινόμαστε πολύ μεγαλύτερες από ό,τι είμαστε. Αν πίνεις καθημερινά καφέ, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να τον ελαττώσεις ή τουλάχιστον να πίνεις παράλληλα πολύ νερό και να ενυδατώνεις σωστά την επιδερμίδα σου για να σώσεις την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου