Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2016

Πρόεδρος Ένωσης Διοικητικών Δικαστών: Οι απαξιωτικές κριτικές...(σσ οι άδικες αποφάσεις των Δικαστηρίων είναι;)


...της κυβέρνησης δεν είναι θεσμικά ανεκτές...

Μετά τις αντιδράσεις των δύο δικαστικών Ενώσεων, αναφορικά με τις κυβερνητικές δηλώσεις που έγιναν έπειτα από την χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, με το οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την έκδοση των τηλεοπτικών σταθμών, η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη, σε δήλωσή της υπογραμμίζει ότι...
οι απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας «δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές».

Ειδικότερα, η κυρία Γιανναδάκη δήλωσε:
«Η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα της χώρας μας.

Σύμφωνα με την αρχή αυτή, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση.

Συνέχεται όμως κατ ΄ανάγκην, και σύμφωνα με την ως άνω αρχή, με τον συνταγματικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα της δικαστικής λειτουργίας.

Η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης με αφορμή και την απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές».

Πριν τη δήλωση της κυρίας Γιανναδάκη είχε προηγηθεί μια σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως και μια δεύτερη της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου