Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2016

Διαφοροποίηση Ερό από Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος...

Τι υποστήριξε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα...

Οι αποφάσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους πρέπει να ληφθούν το ταχύτερο δυνατόν εφόσον ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και δεν μπορεί το χρονοδιάγραμμα αυτό να...
υπακούει σε εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες. Η δήλωση αυτή του Ζαν - Μαρκ Ερό περί του πως βλέπει το Παρίσι την εξελισσόμενη συζήτηση για την αξιολόγηση και το χρέος σε συνδυασμό με τη διαφοροποίησή του από τη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις πριν από τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2017 πρέπει να ήχησε πολύ όμορφα στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Νίκο Κοτζιά αναμφίβολα έκλεψε την παράσταση καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να... μαζέψει καλά "χαρτιά" στις συζητήσεις με το κουαρτέτο. Ο κ. Ερό είπε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει επιτυχίες στην εφαρμογή του προγράμματος και πρέπει να στηριχθεί. Τόνισε επίσης ότι η ρύθμιση του χρέους κρίνεται και από την ΕΚΤ κρίσιμη για την είσοδο των ελληνικών ομολόγων στο QE και την έξοδο στις αγορές. Δεν παρέλειψε όμως να σημειώσει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Στα θέματα αμιγούς εξωτερικής πολιτικής είναι εμφανές ότι κυριάρχησαν το Κυπριακό και το Προσφυγικό. Ο κ. Ερό κινήθηκε στη γενικότερη γραμμή του διεθνούς παράγοντα, τονίζοντας ότι έχει εμφανιστεί μία πολύ καλή ευκαιρία για επίλυση του προβλήματος. Απέφυγε πάντως να εμπλακεί σε θέματα όπως οι εγγυήσεις, κινούμενος στην πάγια γραμμή του σεβασμού των παραμέτρων του ΟΗΕ και του ευρωπαικού κεκτημένου.

Σε σχέση με το Προσφυγικό, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποδίδει και κατάφερε πλήγμα στους διακινητές. Υπογράμμισε δε τη βοήθεια που προσφέρει η Γαλλία στην Ελλάδα τόσο για την προστασία των συνόρων όσο και στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης...
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος, tovima.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου