Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

Η διαχωριστική γραμμή του Μητσοτάκη, με το παρελθόν είναι αλα καρτ!


Ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να αποφασίσει αν διοικεί κόμμα, ένα μεγάλο κόμμα που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής με έδρα την ιστορική Ρηγίλλης, ή μία εταιρία, μία μικρή εταιρία διαχείρισης νεοφιλελεύθερων τεχνοκρατών που εδρεύει στο Μοσχάτο.

Η απαξίωση της ιστορίας της ΝΔ και των προηγούμενων αρχηγών της... από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πρωτοφανής. Το τελευταίο θλιβερό περιστατικό είναι ότι αρνήθηκε την παρουσία των πρώην Προέδρων του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ στην «επανίδρυση» της ΟΝΝΕΔ, που θυμόμαστε με πιο τρόπο μπήκε λουκέτο, όταν δεν εκλέχτηκε πρόεδρος της αρεσκείας της νέας ηγεσίας του Μοσχάτου.

Ακόμη και ο διαλυτικός Αντώνης Σαμαράς, όταν ήθελε κάποιο αποκούμπι, κάποιο ιστορικό πάτημα αλήθειας, αναφερόταν στους προηγούμενους αρχηγούς και τις μεγάλες εθνικές επιλογές της ΝΔ και όχι φυσικά στην αποτυχία της δικής του Πολιτικής Άνοιξης.

Η διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν και η συμφωνία αλήθειας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά του δικού του επιθέτου, «διαγράφει» όλους τους προηγούμενους Προέδρους. Τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι με την τοξικότητα της δικής του προσωπικής και οικογενειακής ιστορίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ξεμπερδεύει με όλους και με όλα λέει: βάζουμε ­διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, όταν ο ίδιος είναι το τοξικό παρελθόν της ΝΔ. Μα η ιστορία της ΝΔ είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τις θεμελιώδεις αρχές για να συμφιλιωθεί ο τόπος για να λειτουργήσει η οικονομία.Ο Κώστας Καραμανλής υπερασπίστηκε με πρωτόγνωρο πατριωτικό σθένος την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν αναφέρουμε το θετικό έργο του καθενός εκ των άλλων Προέδρων. Όλοι το γνωρίζουν. Και στο κάτω κάτω, χωρίς το όχημα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπήρχε;

Και τώρα έρχεται και ο πολιτικός σουρεαλισμός της επιχειρηματολογίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα μας φτιάξει τη συμφωνία αλήθειας. Ωραία! Λιγότεροι φόροι, μη σπάταλο κράτος κλπ. Δεν μας εξηγεί βέβαια γιατί δεν τα έκανε όταν ήταν υπουργός μεταρρυθμίσεων του Σαμαρά, αλλά όταν τον ρωτάνε γιατί θα εμπιστευτούν οι δανειστές το δικό του πρόγραμμα μας λέει: μα γιατί η ΝΔ είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη που έχει αποδείξει πως είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της… Επίσης στην συζήτηση για τη διαπλοκή, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις για Siemens και το απλήρωτο δάνειο του Κήρυκα Χανίων, είπε πως η μάχη της ΝΔ με τη διαπλοκή είναι γνωστή αναφερόμενος στην περίοδο του Κώστα Καραμανλή. Άρα φίλε «Κυριάκο χωρίς επίθετο», η ιστορία της ΝΔ και του Καραμανλισμού σου κάνει όταν σε βολεύει…

Η απουσία του Μητσοτάκη από το ΕΛΚ

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η ΝΔ απουσιάζει. Ειδικά σε περίοδο μεγάλης πολιτικής, θεσμικής, οικονομικής κρίσης περιμέναμε τον παγκόσμιο πολίτη, τον διεθνή λομπίστα «Κυριάκο χωρίς επίθετο», δίπλα στους ξένους ηγέτες να υπερασπίζεται την Ελλάδα και να τους επηρεάζει υπέρ της πατρίδας μας. Οι παπαγάλοι του Μοσχάτου, είπαν πως ο Πρόεδρος έμεινε στην Ελλάδα για να σώσει τη χώρα… σα να κυβερνά αυτός και όχι ο Τσίπρας. Η αλήθεια είναι πως η Μέρκελ του ζήτησε να σταματήσει τις ανοησίες περί εκλογών, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται υπό αξιολόγηση, διότι δημιουργεί αστάθεια!!! Επίσης οι δανειστές, δεν θέλουν να δουν ούτε ζωγραφιστό τον «Κυριάκο χωρίς επίθετο», διότι η συμφωνία αλήθειας, δεν έχει την έγκρισή τους!

Άλλη απορία έχουμε;

Δεν πρέπει να παραπονιέται κανείς γιατί αυτή η ΝΔ δεν εμπνέει και δεν κερδίζει τίποτα από το, σε εξέλιξη, καθεστώς Τσίπρα. Ακόμη και οι ψηφοφόροι του Σαμαρά, του Σημίτη, του Μάνου, του Θεοδωράκη και του Λεβέντη, που στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ψήφισαν τον «Κυριάκο χωρίς επίθετο», απογοητεύονται όταν βλέπουν πως τελικά έγιναν μέλη (πάλι) ενός μικρού κόμματος!

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου