Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

Τηλεοπτικές άδειες, αξιολόγηση και Ομπάμα «βραχυκύκλωσαν» το Μαξίμου


Ο Τσίπρας δέχεται αντιφατικές εισηγήσεις και κινδυνεύει με επ’ αόριστον αναβολή ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός


Η εμπλοκή με τις τηλεοπτικές άδειες, η αξιολόγηση και η επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα έχουν βραχυκυκλώσει το Μαξίμου, με αποτέλεσμα ...να κινδυνεύει με επ’ αόριστον αναβολή ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται αντιφατικές εισηγήσεις ως προς το τάιμινγκ. Οπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, ο Νίκος Παππάς είχε εισηγηθεί σαρωτικό ανασχηματισμό αμέσως μετά το συνέδριο. Αντίθετα, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι πρέπει να τελειώνει πρώτα η αξιολόγηση. Τις τελευταίες μέρες και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται αναβολή επ’ αόριστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο. Αυτοί προβάλλουν το επιχείρημα ότι, με τον πόλεμο που δέχεται στην παρούσα φάση η κυβέρνηση από τα τηλεοπτικά κανάλια και τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, ο ανασχηματισμός θα «καεί» στην κυριολεξία. Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ο Αλέξης Τσίπρας προβληματίζεται έντονα για τις επιπτώσεις που θα έχει σε επικοινωνιακό επίπεδο ο πόλεμος που έχουν κηρύξει τα μέσα ενημέρωσης στην κυβέρνηση.

Για αυτό δεν αποκλείεται να περιμένει το οριστικό ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου. Στο Μαξίμου έχει διατυπωθεί και μια τολμηρή πρόταση για «πάγωμα» του ανασχηματισμού μέχρι να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα του δημόσιου χρέους. Κορυφαίο στέλεχος προτείνει στον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε καμία τέτοια κίνηση, αν δεν ξεκαθαριστεί το στρατηγικής σημασίας ζήτημα του χρέους. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση κερδίσει την καθοριστική αυτή μάχη, τότε ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με την εισήγηση, θα πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη χώρα.

Αν η υπόθεση του δημόσιου χρέους μετατεθεί για το αόριστο μέλλον, τότε θα πρέπει να γίνει και πάλι σαρωτικός ανασχηματισμός, με στόχο τη συγκρότηση ενός σχήματος μάχης, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες συνδέεται αποκλειστικά με το ζήτημα του δημόσιου χρέους. Γιατί και οι πλέον αισιόδοξοι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί, σε περίπτωση κατά την οποία δεν εξασφαλίσει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου