Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2016

Καμμένος: «Είστε πάντα έτοιμοι να προασπιστείτε την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας»


Η Ημερήσια Διαταγή του ΥΕΘΑ για την 28η Οκτωβρίου 1940


Τον κομβικής σημασίας ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τόσο στο Έπος του 1940 και στον πόλεμο γενικότερα, όσο και σήμερα ως πυλώνες ασφαλείας έναντι της προκλητικότητος της Τουρκίας, αλλά και με συνεχή , έντονη, παρουσία στην κοινωνία... δίπλα στον πολίτη, επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, στην Ημερήσια Διαταγή του προς το σύνολο του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ε.Δ για την Εθνική επέτειο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ημερησία Διαταγή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την 28η Οκτωβρίου 1940, μεταξύ άλλων, και αφού επισημαίνει τον ηρωισμό των μαχητών του ’40 και τη σημασία του αγώνος τους, αναφέρει τα εξής:

«…Η Ελλάδα αποτελεί κράτος πυλώνα για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ως ο βασικός παράγοντας εθνικής ισχύος και αποτροπής με το υψηλό ηθικό τους ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, πίστη και αποφασιστικότητα, ενώ ταυτόχρονα σφυρηλατούν καθημερινά ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία μας, προσφέροντας ανυπολόγιστο κοινωνικό έργο.

Εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση της Πατρίδας. Ειδικά σήμερα που εντείνεται, κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, η αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, εσείς είστε πάντα έτοιμοι να προασπιστείτε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Δείξατε επίσης σε όλη την παγκόσμια κοινότητα, ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στο έργο της ανθρωπιστικής υποστήριξης των προσφύγων, με την άμεση, συνεχή και καθοριστική συνεισφορά σας στο προσφυγικό πρόβλημα, όπως επιβάλλεται από τις μακραίωνες παραδόσεις της φυλής μας, της αρωγής και της φιλοξενίας.

Όλο το έθνος, σας τιμά και σας ευχαριστεί γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Γι΄αυτό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός όπως και όλη η Κυβέρνηση, μόνο λόγια ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης έχουν να εκφράσουν για εσάς.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μία φορά, ότι παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τις αδικίες και τα αντικειμενικά προβλήματα, γίνεται συνεχής προσπάθεια σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία για την επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη, έτσι ώστε να εκτελείτε απρόσκοπτα την υψηλή σας αποστολή.

Κρατήστε υψηλό το φρόνημα σας. Η πατρίδα σας εμπιστεύεται το μέλλον της και ο ελληνικός λαός την εξασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας του. Τη σημερινή ημέρα μνήμης αποτίουμε φόρο τιμής και δόξας στους ήρωες του 1940 και είμαστε βέβαιοι ότι εσείς είστε αντάξιοι συνεχιστές τους.

Με τη βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού σας εύχομαι κάθε καλό σε εσάς και στις οικογένειες σας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.
Ζήτω οι Ελληνικές ΕΔ.
Ζήτω το Έθνος»

Λ.Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου