Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2016

ΗΠΑ: 18χρονη αυτοκτόνησε μπροστά στους γονείς της λόγω διαδικτυακού bullying



Μαθήτρια έδωσε τέλος στη ζωή της μπροστά στους γονείς της, μην αντέχοντας τα αμείλικτα πειράγματα των συμμαθητών της που ανεχόταν για χρόνια

Μία 18χρονη κοπέλα έβαλε τέλος στη ζωή της, μπροστά στα έκπληκτα.... μάτια της οικογένειάς της, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την πίεση και τον εκφοβισμό που δεχόταν από γνωστούς της για το βάρος της.

Το υπνοδωμάτιο της Μπράντι Βέλα, καλύπτεται από post-it. «Θα είσαι πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μου» γράφει ένα. «Ποτέ δε θα σε ξεχάσουμε» λέει ένα άλλο. Όλα αυτά μια σπαρακτική υπενθύμιση του πόσο μικρή μπορεί να είναι η ζωή.

Η Βέλα αυτοκτόνησε αυτή την εβδομάδα, βάζοντας ένα όπλο στο στήθος της, την ώρα που η οικογένειά της, την παρακαλούσε να μην το κάνει. Ήταν μόλις 18 ετών και είχε πέσει θύμα bullying.

Η αδερφή της Μπράντι, η Τζάκι, λέει πως είχε πέσει θύμα εκφοβισμού για το βάρος της αλλά η παρενόχληση στο διαδίκτυο έγινε ακόμη πιο έντονη από τον Απρίλιο. «Οι άνθρωποι έφτιαχναν ξένα προφίλ στο Facebook και τις έστελναν μηνύματα. Εκείνη δεν απαντούσε αλλά συνέχιζαν να στέλνουν» δήλωσε η Τζάκι.

«Της έγραφαν πολύ άσχημα πράγματα όπως ‘Γιατί είσαι ακόμη εδώ;’. Την αποκαλούσαν χοντρή και άσχημη. Όμως ήταν όμορφη. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσαν να βρουν κακό επάνω της, ήταν το βάρος της». Πρόσθεσε δε, πως είχε αλλάξει αριθμό τηλεφώνου και ανέφερε τον εκφοβισμό στην αστυνομία, αλλά της είπαν πως δεν μπορούσαν να τη βοηθήσουν. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν μία εφαρμογή που δεν ήταν ανιχνεύσιμη και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι μέχρι να συμβεί ένα απτό περιστατικό» δήλωσε η Τζάκι.

Η αδερφή της ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν έλαβε ένα μήνυμα από την Μπράντι την Τρίτη που έλεγε «Σ’ αγαπώ πάρα πολύ, να το θυμάσαι αυτό, και λυπάμαι για όλα».

Ανήσυχη, κάλεσε τους γονείς της και τους παππούδες της. Έσπευσαν στο σπίτι τους στο Τέξας, όπου βρήκαν την Μπράντι στο δωμάτιό της με ένα όπλο. Η οικογένεια της ικέτευσε να μην τραβήξει τη σκανδάλη, αλλά η Μπράντι είχε ήδη αποφασίσει.

Μετά τον πυροβολισμό, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Τα όργανά της, δόθηκαν για δωρεά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου