Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Πάνω από 85 εκατ. δολάρια για διακοπές και ταξίδια ξόδεψε η οικογένεια Ομπάμα

Σύμφωνα με καταγγελίες ακτιβιστικής οργάνωσης

Το πανάκριβο ταξίδι στη Χαβάη το 2015 «καίει» τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ - Δεν σχολίασε ο Λευκός Οίκος, αλλά δεν έδωσε και λεπτομέρειες του ταξιδιού
Δεκάδες εκατ. δολάρια φέρεται να δαπάνησε ο Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του ....σε ταξίδια για προσωπικούς λόγους και για διακοπές σε πανάκριβα θέρετρα, σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε κατά την 8ετία από ένα γκρουπ συντηρητικών και τις καταγγελίε του προέδρου της ακτιβιστικής οργάνωσης Judicial Watch, Τομ Φίτον.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η οικογένεια Ομπάμα ξόδεψε πάνω από 85 εκατ. δολάρια προκειμένου να απολαύσει πανάκριβες διακοπές και για ταξίδια που αφορούσαν προσωπικά τους θέματα.

Μόνο το ταξίδι στη Χαβάη, το 2015, κόστισε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια, ενώ οι καταγγελίες έγιναν λίγο πριν εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος περιλαμβάνει αυξημένους φόρους για τους Αμερικανούς πολίτες.



Όπως ανέφερε η οργάνωση Judicial Watch, το ταξίδι με το αεροπλάνο στη Χαβάη κόστισε πάνω από 3,5 εκατ. δολάρια, καθώς εκτός της οικογένειας Ομπάμα, μετακινήθηκαν ικανές μονάδες των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και φουλ προσωπικό για την εξυπηρέτηση του προέδρου, της συζύγου και των παιδιών του.

Ο δε λογαριασμός για τα δωμάτια στο ξενοδοχείο ξεπέρασε το ένα εκατ. δολάρια, ενώ νοικιάστηκαν 103 αυτοκίνητα για τις ανάγκες μετακίνησης της προεδρικής οικογένειας και των ακολούθων της, καθώς και των πρακτόρων.Το κόστος του ενοικίου ανήλθε σε 165.000 δολάρια, ενώ ξοδεύτηκαν και άλλα 67.000 δολάρια σε διάφορα κατά την παραμονή τους εκεί.

Ο Λευκός Οίκος δεν αντέδρασε στις δηλώσεις του Τομ Φίτον, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ταξίδι στη Χαβάη, ενισχύοντας τα σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου