Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Προσοχή – Σπάνε κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών και μεταφέρουν χρήματα καταθετών!


Στη Λάρισα συνελήφθη νεαρός χάκερ που μετέφερε χρήματα αγοράζοντας προϊόντα

Σοβαρός κίνδυνος για τις καταθέσεις χιλιάδων ανυποψίαστων πολιτών από τη δράση επικίνδυνων χάκερ. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη Λάρισα δείχνει ότι οι λογαριασμοί των Ελλήνων,...
δεν είναι ασφαλείς και μπορεί να αδειάσουν ανά πάσα στιγμή.
Στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, ένας νεαρός αγόρασε έναντι μόλις 20 δολαρίων τα στοιχεία καταθετών στην Ελλάδα από Ρώσους χάκερ που κατάφεραν να εισβάλουν στις τράπεζες.
Ο νεαρός, οποίος κατάγεται από σχετικά εύπορη οικογένεια τις Λάρισας, αγόρασε τα στοιχεία δυο Ελλήνων καταθετών, μιας 30χρονης από την Θεσσαλία και ενός 36χρονου από τον Πειραιά.
Ο δράστης, από την στιγμή που έγινε κάτοχος όλων των τραπεζικών στοιχείων των δυο πολιτών, ξεκίνησε τις αγορές, αρχικά μέσω τις πιστωτικής κάρτας τις 30χρονης, αγοράζοντας αναλώσιμα υπολογιστών και φορητό κομπιούτερ, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.
Λίγες ημέρες έπειτα η γυναίκα έμαθε ότι έκανε αυτές τις αγορές και θα πρέπει να πληρώσει. Η περίπτωση του 36χρονου από τον Πειραιά είναι και η πιο ενδιαφέρουσα καθώς ο 20χρονος πραγματοποίησε “ανάληψη” χρημάτων μέσω τις συγκεκριμένης κάρτας, ύψους 900 ευρώ.
Όταν ο ανυποψίαστος πολίτης έμαθε για τις “αναλήψεις” που είχε κάνει, απευθύνθηκε πήγε στην Τράπεζα, καθώς την κάρτα του την είχε παραλάβει σχετικά πρόσφατα και μάλιστα δεν είχε προλάβει να την ενεργοποιήσει, καθώς διέθετε ακόμα την ταινία ενεργοποιήσεις.
Και οι δυο έκαναν άμεσα καταγγελίες στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα και μάλιστα ιδιαιτέρως εξειδικευμένη από την Ασφάλεια τις Λάρισας. Οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Λάρισας προχώρησαν στην σύλληψη του νεαρού και στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίων του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένοι χάκερ ενδεχομένως να έχουν τα τραπεζικά στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και είτε οι ίδιοι να κάνουν αγορές και αναλήψεις είτε να πουλάνε τα στοιχεία αυτά.
Το σκοτεινό διαδίκτυο προσφέρεται για πολλές παράνομες πράξεις.



Τι είναι το “σκοτεινό διαδίκτυο”.
Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό αναζητούσε τρόπους ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ των πλοίον του στόλου, καθώς είναι η εποχή που οι υποκλοπές εκατέρωθεν είχαν λάβει μορφή επιδημίας.
Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού φέρετε ο άνθρωπος που δημιούργησε το “παράλληλο διαδίκτυο” όπως ονομάστηκε αρχικά και βέβαια το γνώριζαν μόνο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι είχαν φροντίσει να διασφαλίσουν την μυστικότητα του Μέσου.
Όχι για πολλή όμως, καθώς είναι η εποχή που οι “Βαρόνοι” των καρτέλ τις Λατινικής Αμερικής αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με οργανωμένες μαφιόζικες ομάδες των ΗΠΑ που αναλάμβαναν την διακίνηση των τόνων τις κοκαΐνης που έστελνε ο Πάμπλο Εσκομπάρ στης πόλης τους.
Οι ιταλικές οικογένειες τις Μαφίας στην Ν. Υόρκη άρχισαν να ξαφνικά να επικοινωνούν με τους τροφοδότες τους στην Κολομβία, μέσω του “σκοτεινού διαδικτύου” όπως ήταν πια η νέα του ονομασία.
Οι Μαφιόζοι ανά το κόσμο έμαθαν να χρησιμοποιούν το “σκοτεινό διαδίκτυο”, κλείνοντας δουλειές, συμβόλαια θανάτου, αγορά όπλων και γενικά ότι έχει να κάνει με την παρανομία, μέχρι που πια στην εποχή μας αυτός ο διαδικτυακός σκοτεινός κόσμος έχει περάσει ακόμα και στα χέρια των χάκερς οι οποίοι πωλούν κάθε είδους στοιχεία που είναι δυνατών να αποφέρουν εύκολο κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου