Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο για το νέο Αστέρα Βουλιαγμένης (φωτό + βίντεο)



Στον «πυρήνα» του νέου συγκροτήματος τα ξενοδοχεία «Ναυσικά» και «Αρίων» ....και οι 13 πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες

Με την παρουσίαση των λεπτομερειών του επενδυτικού σχεδίου που θα υλοποιηθεί με σκοπό την εκ βάθρων αναβάθμιση και επαναλειτουργία του συγκροτήματος του «Αστέρα Βουλιαγμένης» τον Απρίλιο του 2018 συνδυάστηκε η επίσημη «πρώτη» των νέων ιδιοκτητών της εταιρείας «Αστήρ Πάλας Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε».

Το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1958 μεταβιβάστηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016 από την Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στους νέους ιδιοκτήτες του που εκπροσωπούνταν από την AGC Equity Partners (για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP) και την Apollo Investment Holdco Sar.I.

Τη μετοχική ομάδα των νέων ιδιοκτητών απαρτίζουν δύο κρατικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άραβες επενδυτές και η τουρκική Dogus Group. Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 100% της εταιρείας «Αστήρ Πάλας Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε» συμφωνήθηκε να ανέλθει στα 440 εκατ. ευρώ.

Στις 27/10/2016 μεταβιβάστηκε το 88,46% της «Αστήρ Πάλας» έναντι 393 εκατ. Ευρώ ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για την δημόσια πρόταση που θα καταθέσουν οι νέοι ιδιοκτήτες προκειμένου να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας από τους εναπομείναντες σημερινούς μετόχους της.

Το σχέδιο των επενδυτών για την ανάδειξη του «Αστέρα» σε κορυφαίο, σε διεθνές επίπεδο, προορισμό αναψυχής παρουσίασαν ο δ/νων σύμβουλος της Astir Palace Χρόνης Γριβέας, ο Walid Abu Suud, δ/νων σύμβουλος της AGC, o Husnu Akhan, δ/νων σύμβουλος της τουρκικής Dogus Group και ο Mark Coutis, δ/νων σύμβουλος του Επενδυτικού Συμβουλίου του Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Investment Council). Τις λεπτομέρειες του επενδυτικού σχεδίου ανέλυσαν ο Μανώλης Σιγάλας, αντιπρόεδρος της Hill και ο Jeffrey Macdonald, Εκτελεστικός δ/ντής της Astir Development.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης (τίμημα εξαγοράς και κόστος αναβάθμισης) θα ανέλθει σε 600 εκατ. ευρώ.

Οι λεπτομέρειες του επενδυτικού σχεδίου που θα υλοποιηθεί στη χερσόνησο του «Αστέρα» περιλαμβάνονται στο Ειδικό Σχέδιο Χορικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) το οποίο «θωρακίστηκε» με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Το νέο συγκρότημα του «Αστέρα Βουλιαγμένης» θα αναπτύσσεται σε έκταση 302 στρ. από τα οποία 217 στρ. (72% της συνολικής επιφάνειας) αφορούν ζώνες προστασίας χωρίς οποιαδήποτε δόμηση.

Σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ που έχει εγκριθεί, η κάλυψη δεν ξεπερνά το 10% της συνολικής έκτασης ενώ η μέγιστη δόμηση δεν θα υπερβεί τα 56.500 τ.μ που μεταφράζεται σε συντελεστή δόμησης μικρότερο του 0,2.

Οι τουριστικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος (συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων) θα αναπτύσσονται σε τουλάχιστον 41.500 τ.μ και θα αντιπροσωπεύουν το 73,5% της δομημένης επιφάνειας.

Η νότια πλευρά του συγκροτήματος θα αποτελεί ζώνη κατοικίας όπου προβλέπεται να δημιουργηθούν 13 πολυτελείς κατοικίες οι οποίες θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια έως 8.000 τ.μ, θα κατασκευαστούν με βάση βιοκλιματικά πρότυπα και θα έχουν πράσινες οροφές.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος, μέσω του εκπονηθέντος σχεδίου αξιοποίησης:

* Διευρύνονται οι προστατευόμενες ζώνες, με ρητές προβλέψεις για την ενίσχυση της φύτευσης
* Διαφυλάσσεται ο τουριστικός χαρακτήρας της χερσονήσου
* Διασφαλίζεται η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος
* Υιοθετούνται σύγχρονες μέθοδοι περιβαλλοντικού σχεδιασμού

Το master plan της επένδυσης προβλέπει μεταξύ άλλων πως:

* Απομακρύνεται μεγάλος όγκος πεπαλαιωμένων και ερειπωμένων κατασκευών
* Ενισχύεται η φύτευση της χερσονήσου στο σύνολό της. Ο συνολικός αριθμός των δέντρων θα υπερβεί τα 6.300 (κατά προσέγγιση)
* Υιοθετούνται μέθοδοι για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων
* Βελτιστοποιείται το δίκτυο υποδομών και υιοθετούνται μέθοδοι διαχείρισης απορριμμάτων
* Οι νέες κατοικίες εντάσσονται ήπια στο περιβάλλον της χερσονήσου
* Υιοθετείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής παρακολούθησης κατά τη φάση της λειτουργίας

Ο νέος «Αστέρας Βουλιαγμένης»
Τον πυρήνα του νέου «Αστέρα Βουλιαγμένης» θα συγκροτούν οι δύο πολυτελή ξενοδοχεία «Ναυσικά» και «Αρίων».

Το ξενοδοχείο «Ναυσικά» θα είναι δυναμικότητας 132 δωματίων (έναντι 162 του σημερινού), 22 από τα οποία θα είναι σουίτες. Προβλέπεται ότι θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι και η πισίνα. Επιπλέον θα δημιουργηθεί διώροφο bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στην πισίνα.

Το ξενοδοχείο «Αρίων» θα αποτελεί το «πετράδι του στέμματος», σύμφωνα με τον Jeffrey Macdonald, εκτελεστικό διευθυντή της Astir Development. Θα αποτελείται από 102 δωμάτια και 20 σουίτες.

Οι εσωτερικοί του χώροι θα ανακαινιστούν πλήρως ενώ θα διαθέτει συνεδριακούς χώρους και αίθουσες επιχειρηματικών και άλλων εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις spa διεθνών προδιαγραφών ενώ προβλέπεται η πλήρης ανακαίνιση της πισίνας και των εξωτερικών χώρων.

Τα 58 bungalows του «Αστέρα» θα ανακαινισθούν και θα αναβαθμιστούν σε υψηλότερη κατηγορία πολυτέλειας.

Στην παραλία του συγκροτήματος (Astir Beach) προβλέπεται η αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων εστίασης, η βελτίωση του Platinum Club and Spa αλλά και η βελτίωση της πρόσβασης στην αρχαιολογική ζώνη του «Ναού του Απόλλωνα»

Στη νότια πλευρά της χερσονήσου θα αναπτυχθεί το «πάρκο» 13 πολυτελών παραθαλάσσιων κατοικιών. Οι κατοικίες θα δημιουργηθούν στην έκταση που σήμερα καταλαμβάνει το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» το οποίο θα κατεδαφιστεί. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η φύτευση σε όλη τη χερσόνησο.

Το Πάρκο αναψυχής θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαδρομές περιπάτου και αναψυχής ενώ θα διατηρηθούν και αναβαθμιστούν οι υφιστάμενοι φυσικοί πόροι.

Στη μαρίνα του «Αστέρα» προβλέπεται αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, υποδομών και υπηρεσιών. Θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις Yacht Club ενώ θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες αναψυχής και οι εμπορικές χρήσεις. Ταυτόχρονα θα αναδιαταχθεί ο εξωτερικός μύλος ώστε να υπάρχει δυνατότητα ελλιμενισμού μεγαλύτερων σκαφών αναψυχής. Οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν αφού εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις χωροθέτησής της.


Ενόσω θα βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα στο σύνολο της χερσονήσου, οι εγκαταστάσεις του Astir Beach και του εστιατορίου Nobu θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου