Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016

Κουρουμπλής: Η απεργία της ΠΝΟ είναι «υπόθεση της φαντασίας κάποιων»


Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου

Δεν υφίστανται οι αιτίες για τις οποίες γίνεται η απεργία, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας, καλώντας εκ νέου την ΠΝΟ σε διάλογο
Η απεργία είναι υπόθεση της φαντασίας κάποιων, αφού δεν υφίστανται οι αιτίες για τις οποίες γίνεται....


Αυτό επισήμανε πριν από λίγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε.


«Αν θεωρούν ότι χτυπούν την κυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζουν ότι συγκρούονται και χτυπούν την ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει την πρόθεση να εξομοιώσει την φορολόγηση των ναυτικών με εκείνη των άλλων κλάδων.

«Ούτως ή άλλως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο φόρος έχει τριπλασιαστεί» πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση διαβεβαίωσε την ΠΝΟ ότι αποσύρει τη συζήτηση με τους θεσμούς ακόμα και για το 3% αύξησης φόρου για τα κατώτερα πληρώματα.

«Διαβεβαιώσαμε γραπτώς την ΠΝΟ ότι δεν θα αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο. Ζητήσαμε διάλογο για να πειστεί η ΠΝΟ να λύσει την απεργία. Στην τελευταία συνάντηση έθεσαν σειρά ζητημάτων πέραν την φορολόγησης τα οποία τους απασχολούν τα τελευταία 15 χρόνια», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Και κατέληξε λέγοντας «Δεν κατανοώ τη συμπεριφορά κάποιων, αλλά και τη συμπεριφορά ορισμένων εταιρειών. Δεν θα μπούμε στη λογική να εφαρμόσουμε τον νόμο και να γίνουν κάποιοι ήρωες. Κι όταν αναφέρομαι στον νόμο, δεν εννοώ επίταξη, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας. Θέλουμε να λυθεί το θέμα μέσα από τον διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου