Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Στο λιμάνι του Ηρακλείου συγκεντρωμένοι αγρότες - Πιέζουν για πλοίο ασφαλείας


Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:00 όπως είχε προαναγγελθεί

Αποφασισμένοι να φορτώσουν τα προϊόντα τους σε πλοίο για τον Πειραιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συγκέντρωση αγροτών στο λιμάνι ...του Ηρακλείου, από διάφορα σημεία της Κρήτης, αλλά κυρίως από την Ιεράπετρα, το Τυμπάκι και άλλες περιοχές στις οποίες παράγονται ευπαθή κηπευτικά.

Στόχος των αγροτών, είναι να «φορτωθεί» πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, προκειμένου να διασωθούν τα προϊόντα τους και να διοχετευθούν στις αγορές της ηπειρωτικής Ελλάδας πριν οι παραγωγοί υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών.



Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:00 όπως είχε προαναγγελθεί, με πρώτους να καταφθάνουν στο λιμάνι του Ηρακλείου αγρότες από την περιοχή της Ιεράπετρας.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι απόψε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι με τα προϊόντα, σε συνεργασία με ναυτιλιακή εταιρεία, ενώ εκφράζουν παράλληλα τη δυσαρέσκειά τους για την αδυναμία της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά στον κλάδο.



Στην ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Σύλλογου Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας, τονίζονταν τα εξης:

"Αγρότισσες, Αγρότες, μετά από τις προσπάθειες που κάναμε να πείσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για πλοίο ασφαλείας δεν το έχει κάνει.
Απόψε οι Μινωικές Γραμμές προτίθενται να επιτρέψουν να αποπλεύσει ένα πλοίο. Για να γίνει αυτό εφικτό ζητά και την βοήθεια των αγροτών. Σε σύσκεψη με όλους τους αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης αποφασίστηκε το βράδυ ώρα 18:00 να κατέβουμε όλοι οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στον απόπλου του πλοίου.
Για αυτό καλούμε τους αγρότες κι όλους όσους εμπλέκονται με τα αγροτικά σε συγκέντρωση στις ελαιοδεξαμενες το απόγευμα στις 16:00 για να μεταβούμε στο λιμάνι Ηρακλείου, όλοι μαζί οργανωμένα.




Πηγή: cretapost.gr, ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου