Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Στήριξη Ολάντ σε Αναστασιάδη για το Κυπριακό


Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην Κύπρο 


Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόωρη.... επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Συζητήθηκαν επίσης διμερή και περιφερειακά θέματα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τη Γαλλική Δημοκρατία για τη διαχρονική της υποστήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόσθεσε ακόμα ότι η Γαλλία εξέφρασε την επιθυμία της να συμβάλει στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Κύπρο, μετά από επίσκεψή του στο αεροπλανοφορό «Charles de Gaulle».

«Έρχομαι εδώ για να στηρίξω τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις και ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ζητήσει από την Κομισιόν να είναι παρούσα στις διαπραγματεύσεις».

«Εμπλοκή», είπε, πιστεύει ότι «πρέπει να έχει και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ο κ. Ολάντ ευχαρίστησε επίσης την Κύπρο που διδάσκει τη γαλλική γλώσσα στα σχολεία της και συμμετέχει στο πρόγραμμα γαλλοφωνίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου