Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

«Γαλάζιο» Πανεπιστήμιο


Από τις εργασίες της «Πολιτικής Ακαδημίας» της ΝΔ στο Ηράκλειο

Στα «ψιλά» πέρασε η συμμετοχή της ηγεσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας». Υπό το πρόσχημα της... εκπαίδευσης των στελεχών του κόμματος, το τριήμερο 2 - 4 Δεκεμβρίου, σε ρόλο εκπαιδευτή βρέθηκαν εξέχοντα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας της Κρήτης, στα νέα γραφεία της ΝΔ στο Ηράκλειο.

Οι εισηγήσεις μάλιστα περιέλαβαν και βαρύγδουπους τίτλους όπως «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική», «Εθνικά Θέματα», «Εθνική στρατηγική και ασφάλεια» κτλ. Την εκπαίδευση στα δύσκολα θέματα, ανέλαβαν καθηγητές που ενεπλάκησαν ενεργά ως μάρτυρες κατηγορίας στο πρόσφατο δικαστικό φιάσκο της υπόθεσης του καθηγητή Ρίχτερ, η δίωξη του οποίου οδήγησε στην πανηγυρική απαλλαγή του. Η συγκεκριμένη δίκη αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες σελίδες στην ιστορία του Πανεπιστημίου Κρήτης και σίγουρα παράδειγμα αποτυχημένης... στρατηγικής.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί αν κατηγορήσει τους συμμετέχοντες καθηγητές σε μια διαδικασία εκπαίδευσης κομματικών στελεχών. Αυτό που θα κριθεί είναι οι γνώσεις που μεταλαμπάδευσαν στους... μαθητές.

Η επιλογή του πρύτανη όμως, Οδυσσέα Ζώρα, να βάλει και τη δική του σφραγίδα ως εισηγητής στα κομματικά σεμινάρια έχει ιδιαίτερη σημασία και σίγουρα ελέγχεται για τους πολιτικούς συνειρμούς που δημιουργεί για την ηγεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου