Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Τι ζητάει (πάλι) ο Κουρής;... Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Κουρή στον Αιμίλιο Λιάτσο (Βίντεο)


Παραθέτουμε χωρίς πολλά λόγια το πρωτοσέλιδο της σημερινής Kontra news του Γιώργου Κουρή για τις «ατιμίες σε βάρος του». Απλά διαβάστε το και..

ό,τι καταλάβετε...









ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ ΣΤΟ KONTRA ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΙΣ ΑΤΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ 36 ΧΡΟΝΙΑ

Καταπέλτης ήταν ο Γιώργος Κουρής στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου «Kontra 24» μετά τη δικαίωση του στο μεγάλο δικαστικό αγώνα, που έδωσε επί 36 ολόκληρα χρόνια με χιλιάδες δίκες σε εκατοντάδες δικαστήρια, για την πρωτοφανή αδικία σε βάρος του από το ΙΚΑ.

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη, ο εκδότης ξεσκέπασε τις ατιμίες που γίνονταν σε βάρος του επί τρεις και πλέον δεκαετίες από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας ευθέως για «πολιτική δίωξη» εναντίον του και «σχέδιο εξόντωσής» του από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, επειδή ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τα «κακά» παιδιά.

Ο Γ. Κουρής αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 2 ιστορικές αποφάσεις του ΣτΕ και στις 4 αποφάσεις του Αρείου Πάγου, που τον έβγαλαν νικητή από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια η οποία του κόστισε τεράστιο χρόνο, κόπο και χρήμα μέχρι να βρει επιτέλους το δίκιο του.

Παράλληλα, προειδοποίησε όλους εκείνους που του έκαναν αυτόν τον τόσο βρώμικο πόλεμο ότι «θα πληρώσουν για όλα».

Ακόμη, ζήτησε από κάποιους «απαράδεκτους» και «απατεώνες» εφοριακούς να ελέγχουν τις «κλεφτογερμανικές εταιρείες» αντί να τα βάζουν με έντιμους πολίτες και επιχειρηματίες που πληρώνουν εκατοντάδες εργαζομένους.

Τέλος, έστειλε σαφές μήνυμα τόσο στην Τράπεζα Πειραιώς όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος του, με δεσμεύσεις λογαριασμών του καναλιού για «αστεία» χρέη, την ώρα που δίνουν δισεκατομμύρια σε άλλα ΜΜΕ.

Πρώτο μέρος:


Δεύτερο μέρος:
Τρίτο μέρος:


Σκανδαλώδης αδικία

Όπως αποκάλυψε ο Γ. Κουρής, το ΙΚΑ επί 36 ολόκληρα χρόνια παρανομούσε σε βάρος του, αφού δεν εφάρμοζε –ως όφειλε - το νόμο 1264/82, αναγκάζοντάς τον επί τρεις και πλέον δεκαετίες να πληρώνει για τον κάθε εργαζόμενό του και αγγελιόσημο και ασφαλιστικές εισφορές.

Επί της ουσίας, ήταν αναγκασμένος να ασφαλίζει τον κάθε υπάλληλό του 3-4 φορές έκαστον, παρόλο που κάτι τέτοιο ήταν αντίθετο με το νόμο. Οι διοικήσεις του Ιδρύματος είχαν καταχωνιάσει σκόπιμα το νόμο στα συρτάρια τους, στήνοντάς του παγίδα για να τον έχουν στο χέρι οι πολιτικοί υφιστάμενοί τους, δηλαδή οι εκάστοτε υπουργοί και πρωθυπουργοί.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, να απολέσει το 50% της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ Star και Alter, να καταδικασθεί με βαριές ποινές ενώ οδηγήθηκε ακόμη και στη φυλακή.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς πρωθυπουργούς, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, πολιτικούς, διοικητές ΙΚΑ κ.ά κανείς δεν αναγνώριζε το δίκαιο αίτημά του. Παρόλο που διέθετε ατράνταχτα στοιχεία και αποδείξεις, όλοι έκλειναν τα μάτια και τον θεωρούσαν τρελό.

«Εγώ αδικήθηκα για 36 χρόνια. Πρέπει όσοι με κατηγορήσανε άδικα να τους πάρουν τα σπίτια!» είπε ο Γ. Κουρής περιγράφοντας την ιστορία αδικίας που βίωσε 36 χρόνια, μέχρι να δικαιωθεί επιτέλους από έντιμους δικαστές που στάθηκαν στο ύψος τους.

«Τώρα δικαιώθηκα και θέλω να ευχαριστήσω την Δικαιοσύνη και τους δικαστές. Ευχαριστώ τους δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλους ακόμα κ αυτούς που μας αδίκησαν γιατί με τις λανθασμένες αποφάσεις τους μας πείσμωσαν περισσότερο και έτσι τελικά βρήκαμε το δίκιο μας».

Η ιστορία, αρχίζει δεκαετίες πριν. Όπως εξήγησε, «το αγγελιόσημο το έκανε η Χούντα και έβαλε 20% φόρο σε όλες τις διαφημίσεις, υπέρ των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ. Όσους ήταν εκτός ΕΣΗΕΑ, τους είχαν ξεπατώσει στην δουλειά για να μπουν στον παράδεισο της ΕΣΗΕΑ. Ο Παπανδρέου το κατάργησε αυτό και όλοι οι δημοσιογράφοι είχαν μετά την ίδια μεταχείριση. «Επί 20 χρόνια εγώ πλήρωνα για το ίδιο άτομα και ΙΚΑ και αγγελιόσημο. Είχαν ένα δημοσιογράφο στην αυριανή, στην τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ενώ εγώ τον είχα πληρώσει, έρχονταν μετά το ΙΚΑ και τους ασφάλιζε για τρία 8ωρα!».



Αν και αναζήτησε δικαίωση από κάθε πηγή, κανένας δεν εφάρμοζε τον νόμο «Ήταν άδικο, πήγαινα στο υπουργείο, στον υπουργό, παντού και δεν μπορούσα να βρω λύση, γιατί δεν ήξερα ότι είχε αλλάξει ο νόμος! Μετά αφού είχα πληρώσει αμέτρητα λεφτά, μου έστειλαν ένα ανώνυμο γράμμα, με τον νόμο. Πήρα τον νόμο του 1982 στην αγκαλιά μου τον διάβασα και πήγα στο ΙΚΑ. Εκεί μου είπαν ότι ο νόμος δεν ισχύει! Ότι δεν τον ήξεραν και ότι δεν υπάρχει. Όμως ο νόμος υπήρχε και δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Μία ολόκληρη ζωή, ο Γιώργος Κουρής, αγωνιζόταν για να βρει το δίκιο του και δεν μπορούσε. Αφού πήγα παντού και δεν βρήκα το δίκιο μου, ένας καλός άνθρωπος διευθυντής μου είπε στο αυτί, ότι ο νόμος υπάρχει αλλά μου τον κρύβανε για να μην χαλάσουν την δουλειά των μεγαλοδημοσιογράφων!».

Δεν έδιναν φορολογική ενημερότητα ούτε στον γιό μου!

«Δεν έδιναν φορολογική ενημερότητα, ούτε στον γιό μου, ούτε σε κανέναν που ήταν στο ίδιο κτίριο! Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι!» τόνισε ο Γιώργος Κουρής, αναφερόμενος στις δυσκολίες που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια.

Λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε, με τις αποφάσεις, αναγκάσθηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία πολύ κάτω από την αξία τους. Το STAR, άξιζε 30 δις δραχμές και πούλησε το μισό για 500 εκατ. δραχμές. Το μισό ALTER, που η αξία του ήταν 60 δις δραχμές, αναγκάστηκε να το πουλήσει μόνο 2 δις δραχμές.

Καζάκος: Απαράδεκτη μεταχείριση στον Γ.Κουρή

Τα λεγόμενά του Γ.Κουρή επιβεβαίωσε στο έπακρο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ, Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος ήταν από τους λίγους που αναγνώριζε εξαρχής την αδικία που υφίστατο ο εκδότης.

Όπως είπε, μέχρι το 2002 ο Γιώργος Κουρής είχε καταβάλλει – χωρίς να υποχρεούται- στο ΙΚΑ το αστρονομικό ποσό των 5 δις και κινδύνευσε να πτωχεύσει με αθέμιτους τρόπους, εξαιτίας ατόμων που επιβουλεύονταν την επιχειρηματική του ύπαρξη.

«Από το 2002 τα έγραφε ο Γιώργος Κουρής στην Αυριανή αλλά κανείς δεν τον πίστευε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο Γιώργος Κουρής το δρόμο

Ο Γιώργος Κουρής είναι νικητής και αυτό έχει σημασία, ότι είναι παράδειγμα για όλους τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν αδικίες και ταλαιπωρούνται, ότι αν έχεις δίκιο θα το βρεις, σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κάποιος πιο αδύναμος και φτωχός, ίσως να μην έχει τον χρόνο για να το κυνηγήσει τόσο, αλλά η δικαίωση Κουρή είναι παράδειγμα» συμπλήρωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Το «βρώμικο παιχνίδι των τραπεζών

«Η Τράπεζα Πειραιώς να κάτσει φρόνιμα και να μην παίζει μαζί μου, γιατί πήγε και κατέσχεσε τα χρήματα από τις διαφημίσεις από έναν πελάτη. Εγώ που ήμουν ο καλύτερος πελάτης της και την εξοφλούσα, όταν δεν πλήρωνε κανείς. Καλώ την τράπεζα Πειραιώς να σταματήσουν τα παιχνίδια εις βάρος μου. Γιατί μου χρειάζονται για να πληρώσω τους εργαζομένους μου που μέχρι τώρα τους πλήρωνα κανονικά. Είμαστε το μόνο μέσο που πλήρωνε στην ώρα του» διεμήνυσε ο Γ. Κουρής.



Αναφερόμενος στον διοικητή της ΤτΕ είπε: «Ο Γιάννης Στουρνάρας, παλιά ήταν φίλος μου. Παλιός Πασόκος και τα ρέστα. Τα ένα εκατομμύριο, το έβγαλα από τον λογαριασμό και το έβαλα σε καθαρή εταιρία για να μην μου το κατασχέσουν. Ο Στουρνάρας, νόμιζε ότι είμαι σαν τους φίλους του που τα βγάζουν τα λεφτά έξω. Αλλά δεν είναι έτσι. Κύριε Στουρνάρα μην παίζει μαζί μου, αλλού ψάχνεις, μην κάνει μα…ες. Να καθίσει φρόνιμος και ο Γιαννάκης ο Στουρνάρας».

Οι Γερμανοί τοκογλύφοι θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια

«Οι Γερμανοί απατεώνες και οι ξένοι τοκογλύφοι προσπαθούν να μας φάνε τα σπίτια που είχαμε φτιάξει με πολύ δουλειά, πριν τα μνημόνια», δήλωσε ο Γιώργος Κουρής.

«Οι κερατάδες θέλουν να μας φάνε τα σπίτια και αυτός ο μ… ας ο Σόιμπλε, θέλει πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια. Είνει τρελός ο άνθρωπος. Εδώ είπε ότι στηρίζει τον Ρέντσι και τον κατέστρεψε… Πρέπει ο Τσίπρας να πάει στους Γερμανούς και να πει ότι δεν πληρώνεται το χρέος. Αυτά που μας δίνουν είναι φάρμακα όχι θεραπεία. Το χρέος δεν πληρώνεται…»





Πιστεύω στον Τσίπρα

Εγώ πιστεύω ακόμα στον Αλέξη, είναι χαρισματικός. Εγώ περίμενα περισσότερα, πιο καουμπόικα πράγματα, αλλά θα τον στηρίζω μέχρι να πετύχει. Αλλά και με τα λάθη, ποιον να κάνουμε πρωθυπουργό. Θέλουμε και θα βοηθήσουμε να πετύχει ο Αλέξης παρά ΤΑ ΛΑΘΗ που γίνoνται. Αν αποτύχει όμως, όποιος νομίζει ότι ο κόσμος θα ξαναψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, είναι τρελός. Ο κόσμος θα πάει για άλλα, αλά ΤΡΑΜΠ και ΑΓΓΛΙΑ.

Ο Αλέξης πρέπει να κόψει το λαιμό του να πετύχει. Δεν μπορεί να τα φορτώνεται όλα αυτός. Να φωνάξει στην βουλή τα κόμματα, να ενωθούν κόντρα στα μέτρα που ζητάνε. Τώρα στην βουλή ποιους εκπροσωπούνε όλοι αυτοί; Κανένα δεν εκπροσωπούνε. Εγώ θέλω να πιέσω τον Τσίπρα, γιατί πρέπει να πετύχει, δεν υπάρχει άλλος καλύτερος.

Ο Κυριάκος μας λέει ότι έχει επενδυτές να φέρει στην Ελλάδα. Ψέματα μας λέει, αν τους είχε να τους έφερνε τώρα…


Μισθός βουλευτών

Εμένα μου είχε πει ο Παπανδρέου να κατέβω βουλευτής. Όμως εγώ δεν ήθελα. Κατέβηκε όμως ο αδερφός μου ο Μάκης. Εκείνος πήγε στην βουλή, και είπε ότι παραιτείται από τον μισθό του, αφού δόξα τον θεό, τα πράγματα μας πήγαν καλά και έχουμε δουλειά και δεν το χρειαζόμασταν. Την άλλη μέρα έπεσαν όλοι οι βουλευτές πάνω του να τον φάνε γιατί τους χάλαγε την δουλειά. Τον ανάγκασαν μετά από λίγο καιρό να το πάρει πίσω. Οι βουλευτές δεν πρέπει να παίρνουν μισθό, θα πρέπει να πηγαίνουν οι πετυχημένοι, που δεν έχουν ανάγκη από μισθό και αν κάποιος είναι όντως φτωχός και φαίνεται αυτό΄από την φορολογική του δήλωση, να πάρει 2.000 ευρώ.



Ιταλία – Αυστρία

Για τον Γιώργο Κουρή, δεν έχουμε δει ακόμα την μεγάλη ανατροπή που έφερε το ιταλικό δημοψήφισμα. «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, θα φέρει κλυδωνισμούς σε όλη την Ευρώπη, δεν θέλει και ερώτημα. Γελάω με τους μεγαλοδημοσιογράφους, που λένε ότι κέρδισε ο Πράσινος στην Αυστρία. Ο ακροδεξιός πήρε 40%, αυτός έχασε; Πριν μερικά χρόνια ούτε στο όνειρό του δεν θα έβλεπε τέτοια νούμερα».


Γαλλία - ΗΠΑ

Η ακροδεξιά, θα κερδίσει από την αντίδραση και στην Γαλλία, εκτίμησε ο γνωστός εκδότης .«Στην Γαλλία έχουμε τον Φιγιόν και την Λεπέν. Οι δεξιοί με την Λεπέν θα πάνε, έστω και από αντίδραση για να τιμωρήσουν το σύστημα. Έτσι γίνεται και στην Ελλάδα. Είναι μαϊμού και οι δημοσκοπήσει που δίνουν 60% στον Φιγιόν, Όπως είναι μαϊμού τα περισσότερα πράγματα».

Διαφορετικά είναι τα πράγματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον ίδιο, να επισημαίνει ότι «Δεν είναι σαν τον Τραμπ, που από την πρώτη στιγμή, που τον είδα είπα ότι είναι άλογο που τρέχει, μπορεί να έχει κάνει πολλές πτωχεύσεις, αλλά έχει τον διάολο μέσα του. Δε είδες τι έκανε στους μεγαλοδημοσιογράφους, που τους έκλεισε σε ένα δωμάτιο και τους τα είπε έξω από τα δόντια; Αλλά κέρδισε την χοντροκώλα την Κλίντον, που ήταν προκλητική. Ήταν ο άντρας της Πρόεδρος και αυτή η πλούσια ήθελε να γίνει και αυτή προεδρίνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου