Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Παρέμβαση ΤΧΣ για τον διευθύνοντα σύμβουλο στην Πειραιώς


Μέσω επιστολής

Αναφέρει ότι ο κ. Ανθιμος Θωμόπουλος, παρότι πληροί τα κριτήρια καταλληλότητας (fit and proper), διχάζει το στελεχιακό δυναμικό της τράπεζα
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου, καθώς ελέγχει περίπου το 26% του μετοχικού κεφαλαίου....
της Πειραιώς, παρεμβαίνει στη διαδικασία επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου στην τράπεζα.

Με επιστολή του προς το Δ.Σ. της τράπεζας, το Ταμείο επαναλαμβάνει την άποψή του ότι ο κ. Ανθιμος Θωμόπουλος, παρότι πληροί τα κριτήρια καταλληλότητας (fit and proper), διχάζει το στελεχιακό δυναμικό της τράπεζας.

Χθες μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η Επιτροπή Επιλογής (nomination committee) της Πειραιώς κατάρτισε μια short list δύο ονομάτων, καταλήγοντας συγκεκριμένα στους κυρίους Χρήστο Παπαδόπουλο και Άνθιμο Θωμόπουλο.

Οι δύο υποψήφιοι για την κάλυψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου θα τεθούν στην τελική κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Πειραιώς που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει για το θέμα την προσεχή Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Δήλωση του Γιώργου Χαντζηνικολάου, Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς

«Η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ολοκληρώθηκε χθες με πλήρη τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο που έχουν ορίσει οι εποπτικοί θεσμοί του Ευρωπαϊκού συστήματος.

Πραγματοποιήσαμε, έτσι, ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών μας. Δέσμευση και στόχος μας είναι να παραμείνει η Τράπεζα βασικός πυλώνας της ελληνικής αγοράς, ενδυναμώνοντας την προοπτική της στο σημερινό περιβάλλον».

Πηγή: Newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου