Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016

Αντίποινα της Άγκυρας στο Βερολίνο: Με εντολή Ερντογάν αυστηρότεροι έλεγχοι σε Γερμανούς διπλωμάτες


Το πρώτο μέτρο

Θα υποβάλλονται σε σχολαστικό έλεγχο κατά την είσοδο και την έξοδό τους από τη χώρα - Η «απάντηση» της Τουρκίας στο επεισόδιο που είχε η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής στο αεροδρόμιο της Κολωνίας

Το πρώτο μέτρο ως αντίποινα... στη σύλληψη της αντιπροέδρου της τουρκικής βουλής στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, αποφάσισε η Άγκυρα. Με εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα διεξάγονται αυστηρότεροι έλεγχοι διαβατηρίων στους Γερμανούς διπλωμάτες που ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Ανατολή», οι Γερμανοί διπλωμάτες που φθάνουν στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και θα υποβάλλονται σε λεπτομερή έρευνα, με κάθε τυπικότητα, ώστε να διαπιστώνονται τυχόν παρατυπίες ή και παρανομίες. Με άλλα λόγια, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή να εφαρμοστεί ανάλογη διαδικασία με εκείνη που επέλεξαν να εφαρμόσουν σχολαστικά οι γερμανικές αρχές στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, απέναντι στην κυρία Αϊσενούρ Μπαχτσεκαπίλι, η οποία κρατήθηκε για 45 λεπτά από την αστυνομία, εξαιτίας προβλήματος με το διαβατήριό της.

Ο Ερντογάν είχε αντιδράσει με οργή, δηλώνοντας από ότι «η Τουρκία θα πρέπει να προβεί σε αντίποινα αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ενάντια στους αξιωματούχους που εμπλέκονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου