Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Κουρουμπλής: Δόθηκαν οι γραπτές διαβεβαιώσεις στην ΠΝΟ – Ανοιχτή η πόρτα διαλόγου


Διατεθειμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολιάζοντας την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ αλλά διαμήνυσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα νησιά εγκαταλειμμένα στην τύχη τους και ειδικότερα όσα δεν έχουν αεροδρόμια».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ...ότι δεν μπαίνει στη λογική της επιστράτευσης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί συμβούλιο για το θέμα, που ζητά η αντιπολίτευση.

Εκτίμησε πως δεν πρόκειται να καμφθεί η σκληρή στάση καθώς «ορισμένοι ίσως να επιδιώκουν ηρωικές εξόδους».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, παρά τις διαβεβαιώσεις και του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή ότι δεν θα εξομοιωθεί η φορολογία των ναυτικών ούτε θα υπάρξει η αύξηση του 3% όπως ζητούσε η ΠΝΟ, τώρα θέτουν νέα αιτήματα που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία.

Ανέφερε, τέλος, πως οι πρόωρες εκλογές είναι όνειρα θερινής νυκτός καθώς θα αποτελούσαν αυτή τη στιγμή μεγάλη καταστροφή για τη χώρα.

Την ίδια ώρα νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών.
Κατόπιν αυτών ο Κουρουμπλής, καλεί την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου