Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2016

«Η Ρωσία δεν παρενέβη προκειμένου να βγει ο Τραμπ»...

Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα απέρριψαν χθες Σάββατο τις πληροφορίες που ανέφερε σε άρθρο της η Washington Post, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία παρενέβη...
στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προκειμένου να εκλεγεί ο δισεκατομμυριούχος.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος ....και διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, που διατηρεί στενές επιχειρηματικές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να είναι φαβορί για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC να αναφέρει ότι τον επέλεξε ο ίδιος ο Τραμπ.

Ο Τίλερσον, 64 ετών που συναντήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες με τον Τραμπ στην οικία του χθες το πρωί, ηγείται επί χρόνια της επέκτασης της ExxonMobil στη Ρωσία και είχε ταχθεί κατά της επιβολής οικονομικών κυρώσεων στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
Ανώτερος αξιωματούχος από την ομάδα του Τραμπ επεσήμανε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος βρίσκεται κοντά στο να επιλέξει τον Τίλερμαν, όμως ο εκπρόσωπος του Τραμπ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον ανακοίνωση για το όνομα του νέου υπουργού Εξωτερικών.

Στο μεταξύ η μεταβατική ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ απέρριψε τα συμπεράσματα της CIA σχετικά με την παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές, εκτιμώντας ότι οι αναλύσεις αυτές είναι προϊόν «όσων έλεγαν ότι ο (πρώην πρόεδρος του Ιράκ) Σαντάμ Χουσέιν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής».

«Οι υπηρεσίες Πληροφοριών κάνουν λάθος. Δεν υπήρξε» κυβερνοπειρατεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως γράφουν οι New York Times, εκτίμησε από την πλευρά του Σον Σπάισερ εκπρόσωπος του κόμματος μιλώντας στο CNN.

Σύμφωνα με την νεοϋορκέζικη εφημερίδα, Ρώσοι κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν όχι μόνο στο Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και στο Ρεπουμπλικανικό, όμως δεν δημοσίευσαν τα ευρήματα από αυτόν τον στόχο.

Ο Τσακ Σούμερ, μελλοντικός πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ζήτησε χθες να διεξαχθεί δικομματική έρευνα από το Κογκρέσο για τις αποκαλύψεις αυτές. «Το ότι μια χώρα μπόρεσε να παρέμβει στις εκλογές μας θα έπρεπε να έχει ενοχλήσει βαθιά και τα δύο πολιτικά κόμματα», εκτίμησε.

Τα συμπεράσματα της CIA δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής, λίγη ώρα αφού ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε να γίνει εξονυχιστική έρευνα για τις κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου