Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016

Εκπληξη από το Politico: Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου στους 28 με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ΕΕ


Πώς γίνεται η επιλογή

Υποψήφιος για το βραβείο προσωπικοτήτων ο Ανδρέας Γεωργίου

Έκπληξη αποτελεί η επιλογή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου μεταξύ των 28 υποψηφίων για το βραβείο προσωπικοτήτων... με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ε.Ε., που θα απονείμει για το 2017 το ειδησεογραφικό δίκτυο Politico στις Βρυξέλλες.

Στο σχετικό του δημοσίευμα, το Politico κάνει αναφορά στην πορεία του Ανδρέα Γεωργίου στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα, στην ανάληψη των καθηκόντων του το 2010, όταν ήρθε στην Αθήνα από την Ουάσιγκτον, όπου εργαζόταν στο ΔΝΤ, αλλά και τις κατηγορίες που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης για διόγκωση του ελλείμματος και παράβαση καθήκοντος, για τις οποίες αθωώθηκε.

Μαλιστα, το Politico φιλοξενεί και δήλωση του ιδίου για τη δικαστική του περιπέτεια.
Η λίστα του Politico καταρτίστηκε αρχικά με βάση τις «ψήφους» των αναγνωστών. Η τελική λίστα διαμορφώθηκε από τους συντάκτες και η κατάταξη έγινε με βάση τον βαθμό επιρροής των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων. Οπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας το να κατέχει κανείς ένα ανώτερο δημόσιο αξίωμα σε κάποια χώρα της Ε.Ε. δεν είναι επαρκής λόγος για να συμπεριληφθεί στη λίστα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Αγκελα Μέρκελ, και φέτος, όπως και το 2015 βρίσκεται εκτός αυτής.

Στη λίστα με τους 28 πολιτικούς, 17 άντρες και 11 γυναίκες, που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ε.Ε. βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Σαντίκ Καν, ο Μουσταφά Ακιντζί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Τζορτζ Σόρος, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου