Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2016

Σάλος από τα... κερατάκια διαβόλου στο κεφάλι του Τραμπ -Πώς το σχολιάζει το TIME


Προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο 45ος ένοικος του Λευκού Οίκου, είναι το πρόσωπο του 2016 για το περιοδικό Time που τον ανακήρυξε με νόημα «πρόεδρο των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής», στο εξώφυλλό του.
«Αυτή είναι η 90ή φορά που ανακηρύσσουμε το πρόσωπο που είχε τη μεγαλύτερη επίδραση, για καλό ή για κακό, στα γεγονότα ...
της χρονιάς. Τι είναι λοιπόν εφέτος. Για καλό ή για κακό; Αυτή είναι και η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ, το πόσο ριζικά δηλαδή διαφωνεί η χώρα για την απάντηση», σημειώνει η διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού, Νάνσι Γκιμπς, αιτιολογώντας την απόφαση της συντακτικής ομάδας.

Το Time είχε επικρίνει προεκλογικά τον Τραμπ, όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή είναι το γεγονός ότι η φωτογραφία του Τραμπ τοποθετήθηκε με το κεφάλι του να είναι ακριβώς κάτω από το γράμμα «Μ» στο εξώφυλλο με το αποτέλεσμα… να μοιάζει «σατανικό».

«Είναι σαν να βγαίνουν κέρατα από το κεφάλι του επόμενου πλανητάρχη» σχολίασε πλήθος κόσμου, θεωρώντας ότι η συντακτική ομάδα το έκανε επίτηδες για λόγους… συμβολικούς. Το θέμα πήρε τόσο μεγάλη έκταση που οι υπεύθυνοι του περιοδικού έσπευσαν να κάνουν λόγο για «σύμπτωση».



Σχόλια και για το φως στο πρόσωπο
Ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο φωτογραφήθηκε μέσα στη χλιδή του πύργου του από τον Ναντάβ Καντέρ, τον ίδιο φωτογράφο που είχε αναλάβει το 2012 και το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα.
«Αυτό που αιχμαλώτισε ο φωτογράφος, είναι η οξύτητα στον χαρακτήρα του νέου προέδρου, η άνεση με την οποία επιδεικνύει τον πλούτο και την εξουσία του. Η διπλή σκιά στο πρόσωπό του είναι… η προσωπικότητα που μπορεί να κάνει την Αμερική να ευδοκιμήσει (…) και παράλληλα η αβεβαιότητα και ο φόβος για το γεγονός ότι αυτός ο ευμετάβλητος δημαγωγός θα αναλάβει την τύχη του πλανήτη. Φέρει όντως… τα σημάδια της Αποκάλυψης πολύ πριν του τα αποδώσει το Time» σχολίασε ο Guardian.

Πρόεδρος Διχασμένων Πολιτειών
O ίδιος ο Τραμπ αποκάλεσε «τεράστια τιμή» την επιλογή του, απέρριψε ωστόσο τον χαρακτηρισμό «πρόεδρος των διχασμένων πολιτειών της Αμερικής». «Εγώ θα είμαι ο πρόεδρος των Πολιτειών που θα επανενωθούν πραγματικά» είπε, υποσχόμενος να εργαστεί για μία χώρα με καλά επουλωμένες πληγές, η οποία θα διαθέτει ισχυρή οικονομία, στρατό και ασφάλεια.

«Επί σχεδόν 17 μήνες ο Τραμπ έκανε ό,τι κανένας Αμερικανός πολιτικός δεν είχε επιχειρήσει εδώ και μία γενιά και μάλιστα με τεράστια διαίσθηση. Αντί να ξετυλίξει το φωτεινό του όραμα για ένα μέλλον κοινό, μεγέθυνε τις διαιρέσεις του παρόντος, εμπνέοντας νέα επίπεδα θυμού και φόβου στο εσωτερικό της χώρας. Οποια και αν είναι η γνώμη σας, είναι αναμφισβήτητο: αποκάλυψε μια ευκαιρία, την τελευταία, μεγάλη συμφωνία για έναν πωλητή του 21ου αιώνα. (…) Ιδού η Αμερική της ανανεωμένης ελπίδας και του φόβου που παραλύει, μία χώρα που κανείς δεν πίστευε ότι υπάρχει πριν από ένα χρόνο. Λόγω του Τραμπ ό,τι και αν συμβεί στη συνέχεια δεν θα είναι ποτέ όπως ήταν πριν» καταλήγει το περιοδικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου