Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2017

Αποκάλυψη του Αντ1: Για νέο επεισόδιο στα Ίμια κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο Anadolu - BINTEO

Nέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι σήμερα υπήρξε ένα νέο επεισόδιο στις βραχονησίδες των Ιμίων. Όπως μετέδωσε ο Αντ1, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι. Στα ανοικτά των Ιμίων, βρέθηκε ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο.... και τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, τα οποία παρακολουθούσαν την κίνησή του στην περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό πολεμικό πλοίο ζήτησε από ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο προσέγγιζε τα Ίμια, να απομακρυνθεί. Το περιστατικό κράτησε περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια το τουρκικό πλοίο κατευθύνθηκε προς την Αλικαρνασσό.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντ1, πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τονίζουν ότι στην περιοχή βρίσκεται η κανονιοφόρος «Νικηφόρος», η οποία δεν έχει καταγράψει καμία τέτοια δραστηριότητα.

Δείτε το βίντεο του Αντ1 ΕΔΩ






Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σήμερα τρία αεροσκάφη (ένα μεμονωμένο και δύο σε σχηματισμό) προχώρησαν σε 19 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, δύο από τα οποία ήταν οπλισμένα, προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Μια αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου