Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Τα ΕΛΠΕ δίνουν επιπλέον 140.000 λίτρα πετρελαίου σε δομές φιλοξενίας προσφύγων


Προκειμένου να θερμανθούν περίπου 6.000 πρόσφυγες

Για το συγκεκριμένο θέμα συναντήθηκε χθες ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ, Ευστάθιο Τσοτσορό και Γρηγόρη Στεργιούλη, αντίστοιχα
To υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέβαλε αίτημα ...στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) για τη χορήγηση πετρελαίου, προκειμένου να θερμανθούν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε 13 δομές φιλοξενίας στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Για το συγκεκριμένο θέμα συναντήθηκε χθες ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ, Ευστάθιο Τσοτσορό και Γρηγόρη Στεργιούλη, αντίστοιχα. Ο Όμιλος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου, εντάσσοντας τη χορήγηση 140.000 λίτρων πετρελαίου στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του. To πετρέλαιο θα διατεθεί άμεσα για τις ανάγκες των δομών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι «ο χειμώνας εφέτος είναι ιδιαίτερα σκληρός και οι ανάγκες για θέρμανση των δομών φιλοξενίας αυξημένες. Η άμεση ανταπόκριση των ΕΛΠΕ αποτελεί απόδειξη ανθρωπιάς και έμπρακτης αλληλεγγύης, που τιμά και τον Όμιλο και την πατρίδα μας. Μπορεί να γίνει, δε, και παράδειγμα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε σχέση με την προσαρμογή των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις συνθήκες που αλλάζουν διαρκώς».

Οι δομές που θα διοχετευθεί το πετρέλαιο βρίσκονται στην Πρέβεζα (Φιλιππιάδα), την Ημαθία (Αλεξάνδρεια, Αγία Βαρβάρα στη Βέροια), στη Θεσσαλονίκη (Βασιλικά, Διαβατά, Ωραιόκαστρο, Σίνδος, Κορδελιό, Δερβένι, Καλοχώρι, Καβαλάρι) και στο Κιλκίς (Νέα Καβάλα).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου