Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2017

Οι κομάντος που είχαν καταλάβει τα Ιμια το 1996 συμμετείχαν στη χθεσινή πρόκληση -Ποια είναι η SAT [βίντεο]



ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ
Η τουρκική ομάδα κομάντος που κατέλαβε τη δυτική Ιμια το 1996 ήταν παρούσα και στη σημερινή κίνηση των Τούρκων να προσεγγίσουν τα Ιμια, παραβιάζοντας τα ελληνικά...
χωρικά ύδατα.

Ο λόγος για την επίλεκτη ομάδα SAT, μέλη της οποίας επέβαιναν στα δύο σκάφη που συνόδευαν την τουρκική πυραυλάκατο στην κυριακιάτικη πρωινή... βόλτα της στα Ιμια.

Η τουρκική SAT είναι επιθετικού χαρακτήρα μονάδα και έχει πάρει μέρος σε επιχειρήσεις ομηρείας σε καράβια στον Βόσπορο, σε επιχειρήσεις για εντοπισμό ναρκωτικών σε πλοία κ.λπ.

Το 2011 η εν λόγω ομάδα συμμετείχε σε επιχείρηση σε σκάφος με Κούρδο μαχητή να απειλεί να ανατιναχτεί, θέτοντας σε κίνδυνο 24 Τούρκους που είχε πάρει ως ομήρους. Οταν οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν, ανέλαβε η SAT και λίγες ώρες μετά έθεσε τέρμα στην ομηρεία σκοτώνοντας τον Κούρδο μαχητή και σώζοντας τους 24 ομήρους.

H SAT μπορεί να κάνει σαμποτάζ σε εχθρικές εγκαταστάσεις ή δομές του εχθρού, όπως σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, υδροηλεκτρικά φράγματα και σε άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις. Στις «αρμοδιότητές» της είναι και η διάσωση πιλότων που έχουν καταρριφθεί σε εχθρική ζώνη, όπως επίσης και ανάληψη άμεσης δράσηςκατά το πρώτο κύμα επιθέσεων.

Συμμετέχει και σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, ενώ τα μέλη της είναι εκπαιδευμένα σε μάχες σώμα με σώμα. Τέλος, αναλαμβάνουν δράση και σε καταστάσεις ομηρείας, όπου αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Η ομάδα SAT είχε εμπλακεί παλαιότερα σε Βοσνία και Κόσοβο, ενώ είχε ενεργό παρουσία και στην Αλβανία. Ενδεικτικά, από τον Απρίλιο του 1997 μέχρι και τον Αύγουστο του ιδίου έτους η SAT είχε ως αποστολή τη διασφάλιση της άμυνας στο Δυρράχειο αλλά και στο αεροδρόμιο, αποστολή που ολοκλήρωσε με επιτυχία. Η SAT έχει λάβει μέρος και στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2009 στην Καμπούλ.

Δείτε βίντεο με τη SAT εν δράσει:






Πηγή: Οι κομάντος που είχαν καταλάβει την Ιμια το 1996 συμμετείχαν στη σημερινή πρόκληση -Ποια είναι η SAT [βίντεο] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/316038/oi-komantos-poy-eihan-katalavei-tin-imia-1996-symmeteihan-sti-simerini-proklisi-poia#ixzz4XAqWmdCH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου