Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017

Ιταλία: Ο Αντρέα Μποτσέλι και ο Τζον Τραβόλτα θύματα απάτης 20 εκατ. ευρώ


Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα και κατασχέθηκαν 18 εκατ. ευρ


Επιχειρηματίας προσέγγιζε αστέρες του θεάματος καλώντας τους να επενδύσουν στην κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου «φάντασμα»
Προσέγγιζε αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου παρουσιάζοντάς τους ,,,,,σχέδια για την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου στη Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής καλώντας τους να επενδύσουν. Τους υποσχόταν σημαντικά κέρδη από τη δημιουργία του «Πουέρτο Αζούλ», ενός τουριστικού συγκροτήματος «οκτώ αστέρων» και είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ από 200 επίδοξους επενδυτές…

Η πραγματικότητα, όμως, ήταν διαφορετική, καθώς ο Ιταλός «επιχειρηματίας» Ντομένικο Τζανίνι όχι μόνο δεν είχε στη διάθεσή του τις εκτάσεις που ισχυριζόταν ότι είχε, αλλά χρησιμοποιώντας ονόματα όπως αυτό του τενόρου Αντρέα Μποτσέλι και του ηθοποιού Τζον Τραβόλτα παρέσυρε τα θύματά του στην τεράστια απάτη της κατασκευής του συγκροτήματος-φάντασμα.

Ο Τζανίνι μαζί με επτά ακόμα συνεργούς του και με έδρα το Λουγκάνο της Ελβετίας, στόχευε σε προσωπικότητες του θεάματος και έχοντας ως «δόλωμα» τους Μποτσέλι και Τραβόλτα, οι οποίοι αγνοούσαν την απάτη, παραπλανούσε τους επενδυτές απομυζώντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Η οικονομική αστυνομία του Βαρέζε συνέλαβε τον Τζανίνι και τους συνεργούς του, οι οποίοι κατόρθωσαν να διεισδύσουν στο χώρο του θεάματος μέσω γνωστού μάνατζερ του Χόλιγουντ.

Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τον «αρχηγό» του κυκλώματος Τζανίνι να ποζάρει μαζί με τον Τραβόλτα και τον Μποτσέλι, τους οποίους σύστηνε ως «πρεσβευτές» των μεγαλεπήβολων σχεδίων του.

Το κύκλωμα είχε απλώσει τα δίχτυα του σε Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Καραϊβική, Μεγάλη Βρετανία, ενώ ανάμεσα στα θύματά του συγκαταλέγονται επιχειρηματίες, αλλά και ηλικιωμένοι όπως ένας 90χρονος.

Ο Ιταλός τενόρος κατέθεσε μήνυση και συμμετέχει στις έρευνες της ιταλικής αστυνομίας, ενώ προς το παρόν έχουν κατασχεθεί 18 εκατ. ευρώ, 26 ακίνητα, μετοχές, έξι αυτοκίνητα, 18 τραπεζικοί λογαριασμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου