Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Μητσοτάκης: Η χώρα μας επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία


«Ηρέμησαν» τα μποφόρ και ο Μητσοτάκης επισκέπτεται Κω – Ψέριμο

"Βουρ" στα νησιά καιρού επιτρέποντος

Την ακριτική Ψέριμο επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ όπου επισήμανε πως η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. «Η χώρα μας επιδιώκει....
πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα από την ακριτική Ψέριμο», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παράλληλα, συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η προσφορά τους είναι σημαντική και ότι η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό τους.
Μητσοτάκης από Ψέριμο: Η χώρα μας επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ, στο ακριτικό φυλάκιο στην Ψέριμο, όπου υπηρετούν εννιά στρατιώτες και ένας αξιωματικός και που κάθε μέρα υψώνουν την ελληνική σημαία, διασφαλίζουν την ασφάλεια, εγγυώνται την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Θέλω από εδώ, από την ακριτική Ψέριμο, για άλλη μια φορά, να στείλω μήνυμα ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, πάντα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Θέλω επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, να συγχαρώ τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα. Θα τους πω για άλλη μια φορά, πόσο πολύ εκτιμούμε την προσπάθειά τους και πως η ελληνική κοινωνία τους περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της».

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην Ψέριμο ο δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής, ο οποίος τον ξενάγησε στον οικισμό του νησιού.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε για αρκετή ώρα συνομιλίες με τους κατοίκους του νησιού, που τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, τα οποία επιδεινώνονται στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Επισκέφτηκε επίσης την εκκλησία που υπάρχει στο νησί και το αγροτικό ιατρείο. Επιστρέφοντας στη Κω, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και τον έπαρχο και στις 6 ώρα το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών που θα γίνει σε ξενοδοχείο του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου