Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας πίσω από το χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Οι δράστες χρησιμοποίησαν το ίδιο καλάσνικοφ με το οποίο είχε χτυπήσει δύο φορές στο παρελθόν η συγκεκριμένη οργάνωση, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις

Την Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας «έδειξαν» οι βαλλιστικές ....εξετάσεις στους κάλυκες που βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μετά την αιματηρή επίθεση που έγινε λίγο μετά τις έξι χθες το πρωί, με στόχο τη διμοιρία των ΜΑΤ, που εκτελεί υπηρεσία στο συγκεκριμένο σημείο. Κατά την επίθεση τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

Με το ίδιο Καλάσνικοφ, όπως αποδείχθηκε εργαστηριακά, είχαν χτυπήσει οι δράστες σε άλλες δύο επιθέσεις:
-Το Μάιο του 2014 και πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
-Τον Ιούλιο του 2016 στην πρεσβεία του Μεξικού.

Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής ότι πίσω από το νέο χτύπημα στη Χαριλάου Τρικούπη, βρισκόταν η συγκεκριμένη οργάνωση. Σημειώνεται, ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε χτυπήσει τον περασμένο Νοέμβριο με χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Εως τώρα, δεν υπάρχει προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, ωστόσο το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε αποτελεί «σφραγίδα» των συγκεκριμένων δραστών.Από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε (3) κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο ένοπλης επίθεσης, χθες το πρωί, κατά αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm
Κalashnikov ) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και
στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου