Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2017

Αγώνας δρόμου στην κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ


Κυβερνητικές συσκέψεις

Αναζητούν τρόπους για να αρθούν τα εμπόδια συνταγματικότητας που έθεσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες

Διαβουλεύσεις και ζυμώσεις για να μη ναυαγήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ πραγματοποιεί η κυβέρνηση, μετά την επιστολή βόμβα....
που έστειλαν οι τράπεζες, εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας για τη διαδικασία απόσχισης του Διαχειριστή από τη ΔΕΗ. Ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών συζητήθηκαν θέματα για να αρθούν τα κενά του νόμου Σκουρλέτη και να συνεχιστεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λύσεις που εξετάζονται είναι οι εξής:

1. Πρώτον εκχώρηση προς τις τράπεζες, συμβάσεων της ΔΕΗ που θα δημιουργήσουν μελλοντικές χρηματορροές

2. Μεταφορά δανείων της ΔΕΗ στο SPV του ΑΔΜΗΕ

3. Η γρήγορη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς την ΔΕΗ, ώστε με τη σειρά της η εταιρεία να προχωρήσει σε αποπληρωμή δανείων της προς τις τράπεζες.


'Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας: "Κατόπιν εποικοδομητικής συζήτησης συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες μετά την απαραίτητη τεχνική και νομική επεξεργασία τους διασφαλίζουν πλήρως την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ εντός του πλαισίου της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου