Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Νέα ρύθμιση οφειλών προς δήμους προανήγγειλε ο Σκουρλέτης


Βουλή

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η σχετική διάταξη θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου και πως θα περιλαμβάνει μέριμνα και για το «κούρεμα» προσαυξήσεων

Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών... προς δήμους και περιφέρειες προανήγγειλε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης στην Βουλή απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η σχετική διάταξη θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου και πως θα περιλαμβάνει μέριμνα και για το «κούρεμα» προσαυξήσεων.

Ειδικότερα ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των δημοτών δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και πέρα από τις πάγιες ρυθμίσεις ( σ.σ. των 12 δόσεων) υπήρξαν επιπλέον ρυθμίσεις το 2014 και 2015. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να διευκολύνουμε την αποπληρωμή και προς τους Δήμους και προς τα ταμεία και τις εφορίες» για να προσθέσει ότι «είναι στις προθέσεις του Υπουργείου στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο που θα κατεβάσει εντός του μήνα να περιλαμβάνεται διάταξη που πέρα από τις δόσεις θα πρέπει να έχει μέριμνα και για τις προσαυξήσεις στα βεβαιωμένα αυτά ποσά ιδίως στα επιτόκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου