Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

«ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ, ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ»
Η πρώτη ομιλία του Προέδρου Τραμπ: Η Αμερική ενωμένη είναι ασταμάτητη, από σήμερα αλλάζουν όλα


Από σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ ....είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και στην πρώτη του ομιλία, έδειξε περίτρανα ότι τα αμερικανικά συμφέροντα και οι πολίτες θα έχουν την προτεραιότητα.

Η ομιλία του Τραμπ στο Καπιτώλιο αμέσως μετά την ορκωμοσία του:

«Οι Αμερικανοί μπαίνουμε σε μία εθνική προσπάθεια να ανορθώσουμε τη χώρα μας. Νιώθω ευγνωμοσύνη στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισέλ Ομπάμα για τη συμβολή τους στη μετάβαση. Μεταβιβάζουμε την εξουσία από την Ουάσινγκτον στον λαό. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, όλα αλλάζουν αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό. Tην 20η Ιανουαρίου θα τη θυμόμαστε ως τη μέρα που ο λαός έγινε και πάλι ο εξουσιαστής του έθνους. Οι Αμερικανοί θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφάλεια στις γειτονιές τους, καλές δουλειές για τους ίδιους. Ο εφιάλτης σταματά εδώ και τώρα.

Ο όρκος που μόλις έδωσα σημαίνει την πίστη σε όλους τους Αμερικανούς. Είμαστε ένα έθνος, έχουμε κοινή μοίρα. Για πολλές δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών,ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας.


«Μέχρι σήμερα φυλούσαμε τα σύνορα άλλων χωρών, χωρίς να προστατεύουμε τα δικά μας. Σήμερα κάνουμε μία νέα συμφωνία. Η Αμερική πάνω απ' όλα»

Θα πρέπει να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα, να δώσουμε προτεραιότητα στα δικά μας προϊόντα. Πλέον κοιτάμε μόνον προς το μέλλον. Από σήμερα η Αμερική θα μπαίνει πρώτη ως γνώμονας των αποφάσεών μας. Θα επαναφέρουμε τις θέσεις εργασίες, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας, τα όνειρά μας. Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας με τα χέρια των Αμερικανών. Οι αρχές μας θα είναι: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς. Θα ενδυναμώσουμε όλες τις συμμαχίες και θα κάνουμε νέες. Θα εξαλείψουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία τελείως από το πρόσωπο της Γης.


«Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη»

Θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο στη μάχη ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία, την οποία θα εξαφανίσουμε από το πρόσωπο του πλανήτη. Προστατευόμαστε από τους γενναίους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως όμως προστατευόμαστε από τον Θεό. Τέρμα τα μεγάλα, κενά λόγια, ήλθε η ώρα των έργων. Η Αμερική ζει όσο ευημερεί. Είτε είμαστε μαύροι, μιγάδες, λευκοί, όλοι χύνουμε το κόκκινο αίμα των πατριωτών.

Ανεξαρτήτως χρώματος και φύλου, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, όλοι χαιρετίζουμε την ίδια σημαία. Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή. Ο Θεός να σας ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική».

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή









Η τελευταία συνάντηση με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ήπιαν τσάι με το ζεύγος Ομπάμα στο Μπλου Ρουμ, ένα από τα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου.

Ο Ομπάμα και ο Τραμπ αντάλλαξαν χειραψία στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου. Η Μελάνια με τη Μισέλ αντάλλαξαν ασπασμούς και η μέλλουσα πρώτη κυρία έδωσε στην οικοδέσποινα ένα δώρο, ένα αρκετά μεγάλο κουτί από το πασίγνωστο κατάστημα Tiffany & Co της Νέας Υόρκης.



Το δώρο της Μελάνια προκάλεσε αμηχανία, καθώς ήταν μια χειρονομία εκτός πρωτοκόλλου και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε κανείς για να πάρει το κουτί από τα χέρια της Μισέλ Ομπάμα.

Οι δύο πεζοναύτες που φρουρούν την είσοδο οφείλουν να παραμείνουν στη θέση τους και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την πρώτη κυρία. Παρενέβη έτσι ο Μπαράκ Ομπάμα, που πήρε το κουτί και το μετέφερε στο χολ, μέσα στον Λευκό Οίκο.





Πηγή: Η πρώτη ομιλία του Προέδρου Τραμπ: Η Αμερική ενωμένη είναι ασταμάτητη, από σήμερα αλλάζουν όλα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/314424/i-proti-omilia-toy-proedroy-tramp-i-ameriki-enomeni-einai-astamatiti-apo-simera-allazoyn#ixzz4WKEBR2fG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου