Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017

Εσωκομματικό «καρφί»...


...από τον Ν. Ανδρουλάκη στη Φ. Γεννηματά για τη «μεταγραφή» Ιλχάν...

Ούτε ημέρα δεν περίμενε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ πριν μεταπηδήσει στην...
«αγκαλιά» της Φώφης Γεννηματά.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω βουλευτής ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι το πρωί της Παρασκευής, ενώ λίγες ώρες αργότερα μεταπήδησε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προκαλώντας με αυτόν τρόπο την οργή του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η μεταγραφή «εξπρές» όμως φαίνεται πως δεν βρήκε απόλυτα σύμφωνους ορισμένους «συνοδοιπόρους» της Φώφης Γεννηματά. Ένας από αυτούς και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλώντας στο paraskhnio.gr σημείωσε πως «δεν μπορείς ενώ του λες να συνεργαστούμε να του παίρνεις έναν βουλευτή… Ήταν unfair».

Ο «πράσινος» ευρωβουλευτής, αν και θεωρεί σωστές της κινήσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί άδικο το ότι το κόμμα πήρε τον κ. Ιλχάν από το Ποτάμι.

«Στην ουσία, όταν έχεις κάνει πρόταση για συνεργασία στο Ποτάμι – και από τη στιγμή που η πρόταση αυτή είναι ζωντανή, δεν μπορείς να παίρνεις έναν βουλευτή της Κοινοβουλευτικής του ομάδας. Ουσιαστικά ακυρώνεις την πρότασή σου, η οποία λες ότι είναι ενεργή», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το δεύτερο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ιστορικά, από τη δεκαετία του ’80 και μετά, δεν έχει πάρει κάποιον βουλευτή εν ενεργεία. Μόνο στο τέλος όποιους έφτασαν στις λίστες. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα παίρνανε εμείς δεν έχουμε πάρει βουλευτές άλλων κομμάτων. Είναι η πρώτη φορά. Το βασικό είναι, ότι από τη στιγμή που υπάρχει μία πρόταση συνεργασίας δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν τέτοιες εντάσεις. Όπως είπαμε άλλωστε, υπάρχει μια πρόταση προς το Ποτάμι να υπάρχει μία ευρύτερη συνεργασία, να πάμε σε ένα μεγαλύτερο μέτωπο. Μετά το ΚΙΔΗΣΟ να έρθει και το Ποτάμι», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Όπως υπογράμμισε, «ήταν unfair, από τη στιγμή που υπάρχει μία πρόταση συνεργασίας. Αυτό πρέπει να γίνει θεσμικά. Αν αποφασίσει το Ποτάμι να έρθει με εμάς να γίνει συνολικά. Αλλά ιστορικά, είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ παίρνει έναν εν ενεργεία βουλευτή. Εάν ήταν κάποιος ανεξάρτητος, το ΠΑΣΟΚ συνεργαζόταν μαζί του σαν ανεξάρτητος.

Καλά κάνει η Φώφη Γεννηματά και κάνει ανοίγματα. Αυτό πρέπει να γίνει και προς όλες τις κατευθύνσεις. Προς το Ποτάμι, προς το ΚΙΔΗΣΟ. Παντού. Όταν θέλουμε να κάνουμε μία ευρύτερη συμπαράταξη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, τα ανοίγματα πρέπει να γίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Καλά κάνει η κα Γεννηματά. Αυτό που είπαμε για τον Ιλχάν Αχμέτ έχει να κάνει με αυτό που είπαμε. Από τη στιγμή που είπαμε να κάνουμε αυτό το άνοιγμα, για να είναι απολύτως ειλικρινές, δεν μπορείς ενώ του λες να συνεργαστούμε να του παίρνεις έναν βουλευτή».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες αντιδράσεις μετά την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί για να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει μία προσπάθεια ώριμης συνεργασίας. Λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν. Το έχουν πει πολλά στελέχη αυτό. Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα. Και πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να φτιάξουμε αυτό που λέμε, το ευρύτερο μέτωπο».

Πηγή: paraskhnio.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου