Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεπαγώσετε σωλήνες και να επιστρέψει το ζεστό νερό

Posted by infiltr8or


Δυστυχώς, το πάγωμα των σωλήνων κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδεχομένως να σας πιάσουν απροετοίμαστους με αποτέλεσμα να μείνετε χωρίς ζεστό νερό και σε μερικές περιπτώσεις χωρίς θέρμανση λόγω ...
των παγωμένων νερών μέσα στους σωλήνες. Πριν απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό συντήρησης, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε άμεσα.

Πως αντιλαμβανόμαστε οτι ότι κάποιος σωλήνας έχει παγώσει; Η απάντηση είναι απλή: αν ανοίξετε μία βρύση ή τραβήξετε το καζανάκι στο χώρο σας και δεν τρέξει νερό, τότε μπορείτε να υποθέσετε ότι κάποιος σωλήνας πάγωσε. Το ίδιο ισχύει, επίσης, αν η ροή του νερού είναι πολύ ασθενής μολονότι έχετε ανοίξει στο τέρμα τη βρύση. Συνήθως, αυτό συμβαίνει οταν οι θερμοκρασίες είναι υπό του μηδενός.

Ενέργειες για πρόληψη του φαινομένου
Θα πρέπει να μονώσετε τους εκτεθειμένους στο κρύο σωλήνες. Για έξτρα προστασία, εκτός από μονωτικό υλικό, προσθέστε και μονωτική ταινία. Φροντίστε όλοι οι σωλήνες να είναι μονωμενοι. Αρκούν μερικά εκατοστά έκθεσης στον παγετό για να παγώσει ο σωλήνας.
Κλείστε τυχόν οπές και ανοίγματα που μπορεί να υπάρχουν σε γυψοσανίδες, ψευδοροφές ή γύρω από εξαερισμούς, ειδικά όταν βρίσκονται κοντά σε σωλήνες.
Αφηστε τη βρύση λίγο ανοιχτή στο ζεστό ώστε να στάζει και να υπάρχει ροή στους σωλήνες (ειδικά οι ψηλότεροι όροφοι).
Ζεστάνετε με σεσουάρ τους σωλήνες ώστε να αρχίσει γρηγορότερα η ροή του νερού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ προτείνεται να ρίχνουμε καυτό νερό τόσο στους σωλήνες όσο και στα μηχανήματα (είτε φυσικού αερίου, είτε air condition).

Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται να απευθύνθειτε στον εγκαταστάτη – υδραυλικό για να ελέγξει την εγκατάσταση των σωληνώσεων.



infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου