Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Δεν θα δώσει άλλα έγγραφα στους ηγέτες κομμάτων ο Ν. Αναστασιάδης, λόγω της διαρροής



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είναι έντονα απογοητευμένος λόγω της διαρροής εμπιστευτικού εγγράφου για τη Διακυβέρνηση και το Περιουσιακό, το οποίο επέδωσε τη Δευτέρα ....στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Δείτε το έγγραφο που διέρρευσε.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί ξανά οποιοδήποτε έγγραφο στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

«Είναι πολύ λυπηρό, μέσω διαρροών, να δημιουργούν αρνητικό κλίμα, την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δίδει μια δύσκολη μάχη», ανέφερε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι οι διαρροές δημιουργούν πρόβλημα στη διαπραγματευτική τακτική της ελληνοκυπριακής πλευράς και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το έγγραφο ανεβάστηκε από δύο τουλάχιστον κόμματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Τόνισε, επίσης, ότι κατά την πρωινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι τα θέματα που συζητούνται είναι δύσκολα και ευαίσθητα, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ανέμενε ότι θα έκλειναν εύκολα.

Παράλληλα επισήμανε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση, η κατάληξη σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, για την πραγματοποίηση της διάσκεψης.

Είπε ότι η διάσκεψη δεν συγκαλείται από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων αλλά από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων ΕΘνών.

Ως προς τη σύνθεση της διάσκεψης, είπε ότι «θα δούμε ποιοι θα συμμετάσχουν και ποιο ρόλο θα διαδραματίσουν».

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ανταλλαγή χαρτών και τα ποσοστά στα οποία θα κινούνται, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα προχωρήσει η Διάσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου