Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Επίθεση Τζιτζικώστα σε Μπουτάρη για τον χιονιά...

Αποτυχία και διασυρμός της Θεσσαλονίκης...
Θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση των δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Υποδομών και...
Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν έχει προσκληθεί.

Αυτό ενημέρωσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Έρχεται ο αρμόδιος υπουργός στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το σχέδιο για τις αστικές μεταφορές. Προσκαλεί τους δήμους και αφήνει απ' έξω την Περιφέρεια [...] Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε εκεί, απρόσκλητοι. Και θα είμαστε εκεί για να εξηγήσουμε στους αρμόδιους του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πώς έχουν τα πράγματα» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επανέλαβε πως η πρόταση είναι μία και την έχει υποβάλει εδώ και χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης: «Να δημιουργηθεί ένας φορέας, με βάση τον νόμο και τις αρμοδιότητες της μητροπολιτικής διοίκησης, που βρίσκονται στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, στον οποίο θα συμμετέχουν η Αντιπεριφέρεια και η Περιφέρεια και οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος τουλάχιστον, και σ' αυτόν τον φορέα θα μπουν όλες οι αστικές συγκοινωνίες».

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ένας φορέας, ο οποίος υποτίθεται ότι λαμβάνει δημοτικά τέλη όλη τη χρονιά, να μην είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε σωστό σχεδιασμό από την αρχή και κατάφερε να κρατήσει ανοιχτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ ξεκαθάρισε ότι προηγούμενες δηλώσεις του για την κατάσταση δεν ήταν γενικές, αλλά αφορούραν τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Η αποτυχία και ο διασυρμός της Θεσσαλονίκης οφείλεται αποκλειστικά στην πλημμελή άσκηση των καθηκόντων στον δήμο της Θεσσαλονίκης στο θέμα της αντιμετώπισης του χιονιά και δεν μπορώ να πω ότι έγινε το ίδιο και σε άλλους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας· αντίθετα υπήρξαν δήμοι, που έκαναν υποδειγματικά τη δουλειά τους» ανέφερε.

Δεν θέλησε να σχολιάσει «τα εσωτερικά ενός συγκεκριμένου δήμου», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος στην παραίτηση που υπέβαλε ο γγ του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, η οποία δεν έγινε όμως δεκτή από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ενώ συνεχάρη τον εισαγγελέα που παρενέβη στο θέμα των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. «Δεν είναι δυνατόν, το 2017, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, να ξεμένουμε από νερό, να παγώνει το αέριο και να δημιουργείται κομφούζιο στις κεντρικές αρτηρίες» τόνισε...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου