Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη -Λόγω διαρροών από τον παγετό και υπερκατανάλωσης

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ


Υπερβαίνει αυτές τις ώρες τα μέγιστα όριά της η κατανάλωση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης λόγω διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα των πολυκατοικιών και υπερκατανάλωσης... για το φόβο του παγετού από την πλευρά των πολιτών, αναφέρει η ΕΥΑΘ.

Όπως αναφέρει, παρότι η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και τις πηγές της Αραβησσού κινείται στα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης του καλοκαιριού, η υδροδότηση παραμένει μειωμένη ή και μηδενική κατά περιοχές. Δεδομένου ότι τυχόν βλάβες στο κεντρικό δίκτυο αποκαθίστανται άμεσα, η ΕΥΑΘ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές της:

1. να ελέγξουν και να αποκαταστήσουν άμεσα τις διαρροές εντός των ιδιοκτησιών τους - η ΕΥΑΘ, εκτός των επεμβάσεων στο κεντρικό δίκτυο, αποκαθιστά μόνο τα σπασμένα υδρόμετρα.

2. να περιορίσουν στο ελάχιστο τις καταναλώσεις τους, προκειμένου να μην επηρεαστούν ευαίσθητες υδροληψίες όπως αυτές των νοσοκομειακών μονάδων.

Ειδικά για το Ωραιόκαστρο και τα Πεύκα: η εταιρεία επεμβαίνει κατά προτεραιότητα στις περιοχές αυτές για αντικαταστάσεις υδρομέτρων και η υδροδότηση αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα επιλυθεί το ζήτημα των παγωμένων εξωτερικών διακλαδώσεων.

Πηγή: seleo.gr
Πηγή: Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη -Λόγω διαρροών από τον παγετό και υπερκατανάλωσης | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/312740/horis-nero-i-thessaloniki-logo-diarroon-apo-ton-pageto-kai-yperkatanalosis#ixzz4Vcoo8aGa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου