Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017

Ιταλία: Καθηγητής-ήρωας έσωσε μαθητές από το φλεγόμενο πούλμαν αλλά «έχασε» τα παιδιά του


Σε εθνικό πένθος η Ουγγαρία


Ο Γιόργκι Βιχ που φέρει εγκαύματα στην πλάτη «βούτηξε» στις φλόγες αψηφώντας τον κίνδυνο - Τραγική φιγούρα η σύζυγός του που είδε την κόρη της να πεθαίνει

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε ....στην Ουγγαρία έπειτα από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας όταν πούλμαν που μετέφερε μαθητές από τη Βουδαπέστη, προσέκρουσε σε πυλώνα και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Από τους 56 επιβαίνοντες, 16 έχασαν τη ζωή τους και 26 τραυματίστηκαν ενώ οι υπόλοιποι επέζησαν σπάζοντας τα παράθυρα του οχήματος.

Ανάμεσα σε όσους επέζησαν συγκαταλέγεται και ο καθηγητής Γιόργκι Βιχ και η σύζυγός του Έρικα, οι οποίοι επέστρεφαν μαζί με τα δύο παιδιά τους στην Ουγγαρία μετά τη σχολική εκδρομή στη Γαλλία.

Ο καθηγητής Βιχ, όμως, δεν βρίσκεται απλώς ανάμεσα στους επιζώντες, αλλά έχει ανακηρυχθεί ήρωας στην Ουγγαρία, καθώς κατάφερε να σώσει πολλούς μαθητές, «βουτώντας» στις φλόγες που «κατάπιναν» το πούλμαν.

Σύμφωνα με τους συγκλονισμένους μαθητές, ο καθηγητής τους μπήκε και βγήκε από το όχημα πολλές φορές μεταφέροντας με τα χέρια του τα παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί.

Μέσα σε λίγη ώρα κατάφερε να σώσει αρκετούς, ενώ όσο έπαιρνε στην αγκαλιά του τους μαθητές φώναζε με όση φωνή του είχε απομείνει τα ονόματα των δικών του παιδιών, της Λάουρα και του Μπαλάζ, χωρίς να παίρνει απάντηση.

Όπως ανέφερε η πρόξενος της Ουγγαρίας στο Μιλάνο, Τζούντιθ Τιμάφι, τα δύο παιδιά χάθηκαν στις φλόγες και σύμφωνα με την ίδια «η μητέρα είδε την κόρη να πεθαίνει».

Αρχικά, για τον Μπαλάζ υπήρχε μία ελπίδα να συγκαταλέγεται στους τραυματίες, αλλά η τραγική επιβεβαίωση ήρθε λίγες ώρες αργότερα όταν το όνομα του πέρασε στη λίστα των νεκρών.

Οι επιζώντες και ο καθηγητής-ήρωας, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στην πλάτη, επιστρέφουν στην Ουγγαρία, όπου στα δημόσια κτίρια έχουν υψωθεί μαύρες σημαίες.

Την ίδια στιγμή, οι ιταλικές και οι ουγγρικές αρχές διενεργούν έρευνες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι δύο οδηγοί που εναλλάσσονταν στο τιμόνι ανά περίπου τρεις ώρες βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες.

«Δεν γνωρίζουμε αν ο οδηγός είναι νεκρός ή τραυματίας», δήλωσε ο Τζιρόλαμο Λακουανίτι, διοικητής της τροχαίας της Βερόνα, την ώρα που οι αρμόδιες αρχές αναλύουν τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του αυτοκινητοδρόμου ώστε να δώσουν μία εξήγηση στην τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου