Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΝ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ...


(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οπότε μπορούμε να κάνουμε μία πρώτη αποτίμηση της παρουσίας του.
Να κάνουμε όπως λέμε, ταμείο, ενός χρόνου.
Να μετρήσουμε τα θετικά, τ΄αρνητικά ....και να βγάλουμε το πρόσημο.
Και ΄δω, αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κυριάκο, διότι τα νούμερα -για να χρησιμοποιήσουμε ορολογίες θεσμών που του αρέσουν- όσον αφορά τα κέρδη που αποκομίσαμε ως κόμμα, είναι αποκαρδιωτικά.
Γιατί ο Κυριάκος της ελπίδας όπως τον παρουσίαζαν τα Μ.Μ.Ε που αγωνίζονται για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη, ανέλαβε τη Νέα Δημοκρατία με ένα επίσημο 28% και σήμερα οι μετρήσεις της δίνουν ένα ποσοστό γύρω στο 23%.
Και μάλιστα, αυτό το αμφίβολο 23% προκύπτει, έπειτα από τα αποκαλυπτήρια του Καραγκιόζ μπερντέ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Άρα με μια πρώτη ματιά, όχι μόνο δεν κερδίσαμε κάτι από την τραγικότητα και την ανακολουθία της κυβέρνησης, αλλά χάσαμε και επιπλέον ποσοστά από τη δύναμη μας.
Αν αυτό το λες επιτυχία, τότε ας βγούμε απόψε μια βόλτα στο Σύνταγμα για να το πανηγυρίσουμε.
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό.
Το χειρότερο είναι ότι παγιώνεται η απομάκρυνση των οπαδών μας, των πραγματικών οπαδών της Νέας Δημοκρατίας από το κόμμα, ο κόσμος της παραμένει για πολλά χρόνια μακρυά του και αρχίζει να συνηθίζει σ΄αυτή την ιδέα, αλλά και από την άλλη, εισβάλουν σ΄αυτό ως νεουποστηρικτές του έχοντες λόγο και φωνή, πολιτικά άστεγοι, που ουδέποτε είχαν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, την ιδεολογία της και τις αρχές της.
Πράγμα που σημαίνει πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν θα θυμίζει Νέα Δημοκρατία, αυτό συμβαίνει και σήμερα, αλλά θα έρθει σε σύγκρουση με τον ίδιο της τον εαυτό.
Βεβαίως ο Κυριάκος, μπροστά σ΄αυτό το φαινόμενο, να αδιαφορεί προκλητικά.
Είναι η σιγουριά, ότι θ΄αναγκαστεί ο κόσμος να τον ψηφίσει, αφού η συγκυβέρνηση πάει από το κακό στο χειρότερο;
Η Νέα Δημοκρατία ήταν χτισμένη από τον Εθνάρχη πάνω σε στέρεες βάσης.
Ο κόσμος της επέλεξε να την ακολουθεί και να την υποστηρίζει, όχι γιατί του έκανε τα ρουσφέτια του, αλλά διότι τη θεωρούσε αξιόπιστη και προπάντων εγγυήτρια.
Γι΄αυτό και άντεξε στους μνημονιακούς σεισμούς, σε σχέση με τ΄ άλλα κόμματα.
Αν καθίσουμε να καταγράψουμε όλα τ΄αρνητικά του, φοβόμαστε ότι η διαδικασία αυτή θα μας πάρει μέρες.
Και αυτό δεν είναι ούτε υπερβολή, ούτε και εμπάθεια.
Άλλωστε δεν μιλήσαμε, ούτε για τη ταύτιση του με τη διαπλοκή, ούτε για τη διχόνοια την οποία έχει σπείρει, ούτε και για την έλλειψη προοπτικής.
Γιατί δεν είναι τυχαίο ότι αυτό που ακούς από τον κόσμο, είναι πως, θα πρέπει ν΄απαλλαγούμε μια ώρα γρηγορότερα από αυτή την κυβέρνηση των απίθανων, αλλά εμείς Κυριάκο, δεν ψηφίζουμε.
Το μεγάλο το κακό είναι πως έχει περάσει ένας χρόνος που ο Κυριάκος έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχει καταφέρει να δείξει ούτε ένα θετικό στοιχείο.
Και αυτό ίσως να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.
Γιατί ειλικρινά, όσο κι αν προσπαθήσαμε να βρούμε, έστω και ένα θετικό να του πιστώσουμε του ανθρώπου, όχι τίποτε άλλο, αλλά διότι γνωρίζουμε πως γράφοντας όλα τα παραπάνω, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς αδίκως ως κακοπροαίρετος και να απορριφθείς.
Όμως πραγματικά, όσο κι αν το ψάξαμε, δεν έχουμε βρει τίποτε και αν περνάει κάτι στο μυαλό σας, παρακαλούμε διορθώστε μας.
Φοβόμαστε όμως ότι θετικά δεν υπάρχουν, οπότε το πρόσημο που μπαίνει, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι αναπόφευκτα αρνητικό.
Πράγμα που δεν πρέπει να προβληματίσει μόνο τους Νεοδημοκράτες, αλλά όλους τους Έλληνες.
Διότι καλώς ή κακώς, αργά ή γρήγορα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός.
Καλώς ή κακώς, αυτή η πολιτική απάτη που ονομάζεται συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιβάλλετε να φύγει, διότι όσο μένει τόσο τα προβλήματα αυξάνονται.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, δεν θα γίνει πρωθυπουργός επειδή το αξίζει, αλλά επειδή θα τον κάνουν οι καταστάσεις.
Όπως ακριβώς έγινε πρόεδρος και στη Νέα Δημοκρατία.
Και αυτό είναι το άσχημο της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου