Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Τόσκας: Θα προκύψουν αρκετά στοιχεία από τα στικάκια στο σπίτι της Ρούπα


Εξηγήσεις για τα σημειώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα και στα οποία υπήρχαν τα ονόματα του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώην πρωθυπουργών, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως δήλωσε η Νίκος Τόσκας... στον Real Fm, και είχε γίνει ξεκάθαρο και από την Ελληνική Αστυνομία χθες, τα σημειώματα αυτά δεν συνιστούν σχεδιασμό ή προετοιμασία επίθεσης.

«Τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις πολλές από αυτές ήταν και παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο.

Εξάλλου, η ίδια η Ρούπα είναι στη φυλακή αυτήν τη στιγμή, επομένως δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί» εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Υπάρχουν πολλά στικάκια, πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές Αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Το ίδιο το γεγονός όμως, γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν κεντρικό πρόσωπο απ’ ό,τι φαίνεται και στις προκηρύξεις και στην ιδεολογική κατεύθυνση αυτής της ομαδούλας. Είναι σοβαρό το πλήγμα στην τρομοκρατία με τη συγκεκριμένη σύλληψη και πιστεύω ότι θα προκύψουν και αρκετά στοιχεία στη συνέχεια» τόνισε ο υπουργός.



Αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον αστυνομικών που φύλασσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «αξιολογείται η κατάσταση. Μας ανησύχησε, μας εκνεύρισε, μας ανάγκασε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς στις έρευνες γύρω από αυτούς τους κύκλους αλλά ακόμα δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Αξιολογείται η κατάσταση και οι έρευνες συνεχίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου