Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2017

«Γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν αυτοί οι διαδηλωτές;», διερωτάται ο Τραμπ


Τραμπ για pussyhats: Είχα την εντύπωση ότι μόλις τώρα είχαμε εκλογές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε σήμερα γιατί οι χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν εναντίον του δεν πήγαν.... να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;» έγραψε στο Twitter ο νέος πρόεδρος. «Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, συμμετείχαν στις Πορείες των Γυναικών που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα προκειμένου να υπερασπιστούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Πολλές διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Στην Ουάσινγκτον, πολλές προσωπικότητες πήραν τον λόγο και τάχθηκαν υπέρ των διαδηλωτών: ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, οι ηθοποιοί Αμέρικα Φεράρα και Σκάρλετ Γιόχανσον, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, ακόμη και η Μαντόνα που εμφανίστηκε απρόσμενα στη σκηνή και ζήτησε μια επανάσταση της αγάπης.






Ο νέος αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι την τελετή της ορκωμοσίας του παρακολούθησαν 11 εκατ. άνθρωποι περισσότεροι από την αντίστοιχη τελετή του 2013

Επικριτικός και ειρωνικός, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε σχολίασε μέσω twitter τις χθεσινές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλα μήκη και πλάτη της γης με τους πολίτες να υψώνουν την γροθιά τους ενάντια στην εξαγγελθείσα πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ.





O ίδιος συνέχισε να τουιτάρει επισημαίνοντας ότι, η τελετή ορκωμοσίας του είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Αμερικανούς πολίτες. Σε άλλο σχόλιό του στο Twitter, ο Τραμπ υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 31 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την ορκωμοσία, έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι περισσότεροι από το 2013, όταν ορκιζόταν για δεύτερη φορά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου