Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Ξύλο στην τουρκική Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα κάνει «σουλτάνο» τον Ερντογάν


Γροθιές και σπρωξίματα

Όλα ξεκίνησαν όταν βουλευτές του κόμματος Ερντογάν επιχείρησαν να ψηφίσουν χωρίς να μπουν στα παραβάν που είχαν στηθεί για την μυστική ψηφοφορία
Σε πεδίο μάχης με σπρωξίματα και γροθιές μετατράπηκε το βράδυ της Τετάρτης η τουρκική Βουλή καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν ....
κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση με στόχο την επέκταση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στον καβγά πρωταγωνίστησαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP).

Οι βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν υποστηρίζουν ότι με τις προωθούμενες αλλαγές θα προκύψει η ισχυρή διακυβέρνηση που είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ευάλωτων κυβερνήσεων του παρελθόντος.

Αντίθετα οι βουλευτές του CHP και του φιλοκουρδικού HDP εκφράζουν φόβους ότι η αναθεώρηση θα ενισχύσει την αυταρχικότητα.

Αυτό που προκάλεσε την ένταση ήταν η αντίδραση των βουλευτών του CHP όταν είδαν βουλευτές του ΑΚΡ να προσπαθούν να ψηφίσουν χωρίς να μπουν στα ειδικά παραβάν που είχαν στηθεί για την μυστική, κατά τα άλλα, ψηφοφορία. Στη θέα βουλευτών του CHP να κινηματογραφούν ό,τι συνέβαινε, οι βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν αντέδρασαν και ξέσπασε ο καβγάς.



Παρά την ένταση τρία από τα 18 άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν με περισσότερες από 340 ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου