Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

Γιακουμάτος: Δεν είμαι ομοφοβικός, δεν είπα ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για την δήλωσή του:
Γεράσιμος Γιακουμάτος: «Η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια»!

Τον ανακάλεσε στην τάξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Συνέχεια είχαν οι δηλώσεις....
του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας, ότι είναι «κολλητική αρρώστια». Ο ίδιος, με ανακοίνωση του διευκρινίζει πως μετά από 40 χρόνια εμπειρίας ως γιατρός, δεν θα μπορούσε ποτέ να πει κάτι τέτοιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα». Και προσθέτει: «Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

Και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter αποδοκίμασε τη δήλωση: «Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση».



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Γιακουμάτου, σύμφωνα με τον οποίο η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια», είναι απαράδεκτες, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βρίσκονται εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας. Υπενθυμίζουμε στον κ. Γιακουμάτο ότι η ισονομία και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας είναι συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα.
Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα οφείλει να πάρει θέση. Αναμένουμε άμεσα από τη Ν.Δ. να καταδικάσει τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του βουλευτή της».




«Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς...».

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έδωσε συνέντευξη στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη και οι δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους προκάλεσαν αίσθηση.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι μία κολλητική αρρώστια.

Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε τα εξής:


«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που το έχουν όλοι. Δεν μπορείς να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση.












Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιόνται έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Τα οιστρογόνα του είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα.
Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα. Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».

Δείτε το βίντεο από το 08:45 και μετά:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου