Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Μαξίμου: Ο κ.Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τους «δεσμούς αίματος» με τους ακραίους των δανειστών


Σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον Alpha σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προσπάθεια να καλύψει «τους δεσμούς αίματος με τους πλέον ακραίους... εκ των δανειστών», καταλογίζει το Μαξίμου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υποστηρίζει πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι:

- Θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
- Θα προχωρήσει σε βαθιές περικοπές σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό κράτος καθώς, τα χρήματα για τις φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται θα βρεθούν με περικοπές (ισοδύναμα μέτρα) από αυτά τα πεδία.
- Είναι «πανέτοιμος» να κυβερνήσει, αλλά συγχρόνως παραδέχεται, χωρίς ίχνος ντροπής, πως δεν έχει εναλλακτική πρόταση για το Ασφαλιστικό, που διαρκώς καταγγέλλει!
- Το "πρόγραμμά" του στηρίζεται στην βεβαιότητα πως θα πείσει τους δανειστές. Και αυτό γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, επανειλημμένα έχουν δηλώσει πως θα υλοποιούν στο ακέραιο όσα ζητούν οι πλέον ακραίοι των δανειστών αλλά και ακόμα περισσότερα, δικής τους έμπνευσης.
- Τα αντικοινωνικά του αντανακλαστικά αντιδρούν μανιωδώς στις προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση για να ξανασταθεί στα πόδια της η Δημόσια Υγεία, προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Αφού σημειώνει ότι «ο κ.Μητσοτάκης γιορτάζει τον έναν χρόνο της πλήρους ταυτισής του με τους ακραίους κύκλους των δανειστών», το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι η συνέντευξη του κ.Μητσοτάκη «απευθυνόταν κυρίως σε κύκλους του εξωτερικού από τους οποίους αναμένει... στήριξη, καθώς θα υλοποιεί πρόθυμα ό,τι του φέρνουν να υπογράψει».

Το πρωθυπουργικό γραφείο μάλιστα, καταγράφει και συγκεκριμένα ζητήματα, στα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν απάντησε ο κ.Μητσοτάκης:


1. Θα πάρει μέτρα 4,5 δισ. ευρώ το 2018 όπως ζητούν οι ακραίοι από τους δανειστές; Η σημερινή κυβέρνηση έχει εκφράσει την άρνησή της με όλους τους τρόπους σε όλα τα επίπεδα -και τα ευρωπαϊκά.
2. Ισχυρίστηκε ότι θα προβεί σε… μονομερείς ενέργειες για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων. Ας βγει δημόσια, λοιπόν, να στηρίξει και την ενίσχυση των 1.6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων. Και όχι να υιοθετεί τα επιχειρήματα των πλέον ακραίων, λέγοντας όχι στη Βουλή στους χαμηλοσυνταξιούχους. Εκ των υστέρων "επαναστάτης" κουράζει...
3. Στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε δύο συντελεστές ΦΠΑ: 11% και 22%. Δημόσια ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει πού θα εντάξει τα φάρμακα, που σήμερα είναι στο χαμηλό ΦΠΑ 6,5%, και που το ηλεκτρικό ρεύμα που σήμερα είναι στο μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ. Αν ισχύουν τα όσα διαρρέουν για ένταξη των φαρμάκων στο 22%, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα πρέπει να το γνωρίζουν από σήμερα. Διαφορετικά τι "συμφωνία αλήθειας" είναι αυτή!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου