Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2017

Ινδία: Τουλάχιστον 36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου





Τουλάχιστον 36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός του εκτροχιασμού μιας αμαξοστοιχίας στη νοτιοανατολική Ινδία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας.

Οκτώ από τα 21 βαγόνια της ταχείας αμαξοστοιχίας..... που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Τζαγκνταλπούρ στην Μπουμπάνεσβαρ εκτροχιάστηκε στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου (19:30 ώρα Ελλάδας) κοντά στον σταθμό Κουνέρου στην περιοχή Βιζιαναγκράμ στην πολιτεία Άντρα Πραντές δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζ. Π. Μίσρα.

«Οι τραυματίες μεταφέρονται στα δύο κοντινά νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι των σιδηροδρομικών αρχών και της τοπικής κυβέρνησης συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και έχουν σταλεί τρένα στην περιοχή για την μεταφορά των επιζώντων, τόνισε.

Δεν δόθηκαν άμεσες πληροφορίες για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς από μαοϊστές αντάρτες. «Εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο, είναι ένα από τα πολλά που ερευνώνται» είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Υπάρχουν υποψίες για δολιοφθορά επειδή δύο τρένα είχαν περάσει λίγο νωρίτερα από την ίδια γραμμή χωρίς να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα».

Περίπου 600 επιβάτες βρίσκονταν μέσα στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν. Στο σημείο στάλθηκαν περίπου 10 λεωφορεία για να απομακρύνουν τους επιβάτες που βγήκαν σώοι από τα υπόλοιπα βαγόνια.

Η ταχεία αμαξοστοιχία έφυγε από την πόλη Τζαγκνταλπούρ και ταξίδευε προς την Μπουμπάνεσβαρ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Οντίσα, όταν εκτροχιάστηκε, περίπου 160χλμ από το Βιζιαναγκράμ, την πιο κοντινή πόλη στο σημείο του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου