Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Νίκος Παππάς: Μετά την απόφαση του ΣτΕ προχωρούμε με το ΕΣΡ για νέο διαγωνισμό


Βουλή

«Δεν θα υπάρξει μεσοδιάστημα λειτουργίας άνευ τιμήματος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Την απόφαση του ΣτΕ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εκτίμησε ότι θα έχει σύντομα το πρωί..... της Παρασκευής (λίγο πριν δημοσιευθεί) ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεκλειδώσει το ΕΣΡ για να προχωρήσει άμεσα σε μία διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή είπε ότι «μαθαίνω πως σύντομα, θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ και με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσουμε με το ΕΣΡ σε σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος για τον νέο διαγωνισμό», ενώ υπογράμμισε πως και για το μεταβατικό διάστημα -από σήμερα έως και το νέο διαγωνισμό- θα απαιτηθεί τίμημα για τις προσωρινές άδειες. «Δεν θα υπάρξει μεσοδιάστημα λειτουργίας άνευ τιμήματος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι «εύλογο τίμημα» για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί το ύψος του ποσού που διαμορφώθηκε στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ.

Επιπροσθέτως είπε ότι το 2015-2016 καταλογίστηκαν φόροι διαφήμισης 76 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν εισπραχθεί τα 60.

Τέλος, προανήγγειλε ότι σύντομα στη Βουλή θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές «γκρίζες ζώνες» στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών καλώντας τους να αποσύρουν την προσφυγή με την οποία ζητούν να εξαιρεθούν από την διαδικασία υποβολής πόθεν έσχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου