Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Αχ, Παντελή!...

Όποιος διαβάζει την «Αυγή», έστω την ηλεκτρονική της έκδοση, θα σκόνταψε ασφαλώς και στα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη...
Μόρια. Αλλά και στην οξεία κριτική της εφημερίδας προς την κυβέρνηση για το παγωμένο δράμα των προσφύγων της Μυτιλήνης, που τη φιλοξένησαν ουκ ολίγα αντιπολιτευτικά sites. Και σε όποιον διαβάζει την «Εφ.Συν.» δεν μπορεί να διέφυγαν ...τα πολλά ρεπορτάζ για την ίδια υπόθεση. Ρεπορτάζ, μάλιστα, που η κριτική τους αιχμή για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν πήραν έγκαιρα τα μέτρα τους, έτσι που να αποφευχθούν οι εικόνες ντροπής στη Μόρια, μόνο υπαινικτική δεν είναι. Βγάζει μάτι, που λέει ο λόγος. Και καλά κάνει.

Να όμως που ο γνωστός ΔΟΛ-δημοσιογράφος, υπουργός του Σαμαρά και για κάποιον καιρό διαχειριστής λουκέτου στην ΕΡΤ Παντελής Καψής έχει πολύ επιλεκτική όραση. Δεν είδε τίποτε από όλα αυτά ο άνθρωπος και αποφάσισε να στήσει στον τοίχο -του Facebook, ευτυχώς- τις δύο εφημερίδες. Γιατί έθαψαν, λέει, το θέμα. Και αφού το έθαψαν, του έδωσαν το δικαίωμα να τις θάψει κι αυτός. Ως σταλινικές και άλλα εξίσου καψικά. Για να καταλήξει στο τραγικό δίλημμα: «Πάντα είχα απορία με τι είναι χειρότερο να μπλέξει κανείς: Με σταλινικό ή με ιεροεξεταστή». Και να το απαντήσει αμέσως: «Ανεπιφύλακτα με το πρώτο».

Αχ, Παντελή, πάει το πουλί, δηλαδή η υπόθεση. Κι αφού πάει το πουλί, με τα μελωδικά τσίου-τσίου της αγαπημένης τους εξουσίας, το ρίχνουν στην τρελή. Διότι, κοτζάμ έγκυρος, κοτζάμ Καψής, κοτζάμ μεταρρυθμιστής και ΝΕΡΙΤ να διαπράττει μια στραβομάρα -ας πούμε χωρίς να το θέλει, δεν είδε ο άνθρωπος την «Αυγή» και την «Εφ.Συν.»- για να σαλτάρει μετά σε μια τοξική σαχλαμάρα -περί σταλινικών!- δεν είναι και λίγο. Ουδέν κακόν όμως. Διότι, εξετάζοντας την «πίστη» όσων κατηγορεί και πετώντας τους στην πυρά με ακαταμάχητη στραβομάρα και ανεπιφύλακτη χαζομάρα, επιβεβαιώνεται τουλάχιστον ο ίδιος ως ιεροεξεταστής.

Σιγά το νέο, θα πείτε. Εντάξει, αλλά δεν είναι εντυπωσιακό το τυφλό μίσος στο οποίο περιδινείται ένας έγκυρος -υποτίθεται- δημοσιογράφος; Η προαγωγή του από εξεταστή της αλήθειας σε ιεροεξεταστή των οπαδών του Σατανά - ΣΥΡΙΖΑ; Κι αν τώρα εγώ δηλώσω ότι προτιμώ εκατό φορές την «Αυγή» ή την «Εφ.Συν.» από τον Καψή, θα με κάψει λέτε ως σταλινικό;...

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου