Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Μίλησε με Μέρκελ και Ολάντ ο Τσίπρας για το Κυπριακό - Θέλει να πιέσουν τον Ερντογάν


Εν όψει της Διάσκεψης της Γενεύης

Ζήτησε να αναδειχθεί, μέσω ΕΕ, μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες ...είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της κυβέρνησης, συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας, στις επαφές με Μέρκελ και Ολάντ, ζήτησε να αναδειχθεί, μέσω ΕΕ, μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Επιπλέον, ζήτησε να σταλεί μήνυμα στην Άγκυρα ότι μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό θα συνεισφέρει θετικά στις ευρωτουρκικές θέσεις.

Χθες, υπενθυμίζεται, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία εν όεψει της Διάσκεψης της Γενεύης και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου