Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Στο έλεος της κακοκαιρίας...

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Έβρο και Αν. Μακεδονία
Χάος στη Θεσσαλονίκη...


Με -18 βαθμούς Κελσίου ξημέρωσαν η Φλώρινα και η Πτολεμαΐδα - Παγωμένοι παραμένουν οι δρόμοι - Χωρίς νερό ο Βόλος - Στο έλεος του χιονιά Αλόννησος και Σκόπελος που συμπλήρωσαν πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα - Αποκλεισμένα πολλά χωριά στη Λέσβο - Στους 40 πόντους το χιόνι στα Γιάννενα....


Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες χιονοπτώσεις και τις πολικές θερμοκρασίες που έχουν παγώσει τα πάντα αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Ήδη από χθες έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη και οι Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας και Χαλκιδικής.

Αργά χθες το απόγευμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν και περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα οι δήμοι Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολής της Π.Ε Έβρου.

Τεράστια προβλήματα και κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε η χθεσινή χιονόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες οδηγοί ακινητοποιήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον χιονιά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν. Τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι πέτρωσε. Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε", ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, επισημαίνοντας πως φορτηγά του δήμου ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, εργαζόμενοι με κομπρεσέρ σπάνε τον πάγο και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν ριχτεί στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη", σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και απηύθυνε έκκληση στον ΟΑΣΘ "να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία", στον Εμπορικό Σύλλογο "να μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο", στους καταστηματάρχες "να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους" και στους πολίτες "να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη".

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου λόγω της χαμηλής ορατότητας και των ανέμων, αρκετές υποχρεώθηκαν να οδηγηθούν στην Αθήνα...

Απέραντο παγοδρόμιο η Θεσσαλονίκη, απελπισία στα νησιά από τον χιονιά




 Η κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις που έφερε η «Αριάδνη» έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές πόλεις που δεν ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον βαρύ χιονιά και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες.


Στον πάγο η Βόρεια Ελλάδα - Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες
Η Βόρεια Ελλάδα, όπου σχεδόν σε όλες τις περιοχές το τοπίο είναι «λευκό» και το κρύο πολικό, με το πρωτοφανές -σε ένταση και διάρκεια- κύμα κακοκαιρίας να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών, συνεχίζει να δοκιμάζεται.

Σε όλους τους δήμους, που επλήγησαν τις τελευταίες ώρες από τον χιονιά, τα συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέβαλαν ολονύκτια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ για μία ακόμη ημέρα τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειονότητα, παραμένουν κλειστά.

Την ώρα που η δοκιμαζόμενη χθες από τον χιονιά Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με -4 βαθμούς Κελσίου, οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης είναι «ανοιχτοί», αλλά οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί σε πολλούς δρόμους. Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα λειτουργήσουν το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το «Αλεξάνδρειο» ΤΕΙ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβάλλονται όλες οι προσδιορισμένες για σήμερα ποινικές και πολιτικές δίκες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υποθέσεις που διακόπηκαν για σήμερα θα συνεχιστούν κανονικά μετά τις 10 το πρωί. Το δικαστικό μέγαρο της πόλης λειτουργεί πάντως κανονικά από τις 8 το πρωί.

Κανονικά διεξάγονται αυτή την ώρα οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου από τη χιονόπτωση ακυρώθηκαν χθες πολλές πτήσεις και η λειτουργία του αερολιμένα αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα. Την ίδια ώρα, ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό του ΟΑΣΘ, καθώς, όπως έγινε γνωστό, λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 λεωφορεία του Οργανισμού.

Εξάλλου, με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους Πολυγύρου, Μηχανιώνας, Επανομής, Λαγκαδά προς Σοχό και Ασκό, Πέντε Βρύσες-Βερτίσκος, Λιβάδια-Περιστερά, Ζαγκλιβέρι-Πετροκέρασα, Σουρωτή-'Αγιος Αντώνιος, όπως επίσης στους δρόμους που οδηγούν προς Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Πανόραμα, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Εξοχή. Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην εσωτερική Περιφερειακή, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας από το 12ο χλμ. μέχρι το 96ο χλμ. και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Αθήνας, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι την Περιφερειακή.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται -επίσης- τα οχήματα που κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών, και σε αρκετούς -κυρίως- επαρχιακούς δρόμους της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας.

Πολικό ψύχος επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία, όπου η Φλώρινα και η Πτολεμαΐδα ξημέρωσαν με -18 βαθμούς Κελσίου και με -14 τα Γρεβενά, ενώ λίγο μετά τις 7 το πρωί ο υδράργυρος στις πόλεις αυτές «έδειχνε» από -13 έως -10 βαθμούς Κελσίου. Αλυσίδες ή χιονολάστιχα χρειάζονται οι οδηγοί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, και σε τμήματα επαρχιακών δρόμων της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Εφιαλτικές ώρες για χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς χθες στη Θεσσαλονίκη



















Έμειναν χωρίς αλατιέρες
Σημειώνεται, ότι όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ - ΜΠΕ, χωρίς έξι αλατιέρες και δεκαπέντε υδροφόρα οχήματα έμεινε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της πόλης από τις έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα το αλάτι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες να το ρίχνουν υπάλληλοι με φορτηγάκια και φτυάρια, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για τον τομέα πολιτικής προστασίας, Θωμά Ψαρρά.

Όπως δήλωσε ο κ.Ψαρράς στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «το αλάτι που βάλαμε σε έξι ολοκαίνουριες αλατιέρες "πέτρωσε" λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ πάγωσε και το θαλασσινό νερό με το οποίο γεμίσαμε δεκαπέντε υδροφόρες».


Σε επιφυλακή οι ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες
Σε επιφυλακή τέθηκαν οι ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης για την παροχή βοήθειας σε όσους δημότες έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, είναι σε επιφυλακή σε 24ωρη βάση τέσσερις ιατροί παθολόγοι και γενικής ιατρικής, τέσσερις νοσηλευτές (ένας για κάθε δημοτική ενότητα) και πέντε αυτοκίνητα του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι πολίτες, είτε για έκτακτη παροχή υπηρεσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είτε για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία και ιατρεία, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Επιχείρησης, που είναι στο Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσσολογίου 54 και Περγάμου 2, Συκιές) στο τηλέφωνο 2310 672 223, ή να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αρίστο Γαλανό, στο τηλέφωνο 6948 - 003862.


Πάγωσαν τα Γιάννενα
Τουλάχιστον 30 με 40 πόντους φτάνει το χιόνι στην πολη των Ιωαννίνων.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης που σημειώθηκε τη νύχτα, τα σχολεία στο Δήμο Δωδώνης θα παραμείνουν κλειστά όπως και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μαζί με τα σχολεία ,ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων και στην Εγνατία Οδό.






Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές της χώρας
Κατά τη διάρκεια της Τρίτης και ενώ η κακοκαιρία βρισκόταν στο ζενίθ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τσιτζικώστα να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

-Τον μητροπολιτικό δήμο Θεσσαλονίκης
-Το νομό Κιλκίς
-Το Νομό Σερρών
-Το Νομό Πιερίας
-Το νομό Χαλκιδικής

Επίσης, ο κ.Καπάκης εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους:

-Σαμοθράκης
-Σουφλίου
-Διδυμοτείχου
-Ορεστιάδας
καθώς και τις Φέρες στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και ο Νομός Έβρου, καθώς και η Ανατολική Μακεδονία.

Επίσης, εξουσιοδότησε τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας το δήμο Αιγιαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί ήδη η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Κύμη.


Δραματική η κατάσταση σε Αλόννησο και Σκόπελο
Στο έλεος του χιονιά συνεχίζουν να βρίσκονται για ακόμη μια ημέρα οι κάτοικοι σε Σκόπελο και Αλόννησο, που επλήγησαν από νέα χιονοθύελλα.

Από το Σάββατο, όταν και ξεκίνησε η κακοκαιρία, τα δύο νησιά έχουν καλυφθεί από το χιόνι με τους δρόμους να παραμένουν κλειστοί.

Στην Αλόννησο παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, καθώς εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών έχουν υποστεί ζημιές οι σωληνώσεις.

Ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης ζήτησε να σταλεί βοήθεια από τον Βόλο και να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Στο νησί κατέφθασαν το απόγευμα της Τρίτης 15 πυροσβέστες και στρατιώτες αλλά και μηχανήματα για να βοηθήσουν να ανοίξουν οι δρόμοι και να κοπούν τα δένδρα που έχουν πέσει. Οι προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν από παραθεριστικές κατοικίες οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για πέντε ημέρες, δεν ευοδώθηκαν καθώς το χιόνι στους οικισμούς φτάνει τα 2,5 μέτρα.

Για τη ζωή των συμπολιτών του φοβάται ο κ. Βαφίνης καθώς πλέον το νησί είναι χωρίς ρεύμα για πέντε ολόκληρες μέρες. Δεν υπάρχει νερό καθώς στα αντλιοστάσια δεν λειτουργούν τα μοτέρ.

Εκτός από το Πατητήρι που το χιόνι φτάνει το 1,5 μέτρο, στους οικισμούς ξεπερνά τα δύο. «Όσες βλάβες αποκαταστήσαμε χθες, επανήλθαν σήμερα καθώς η χιονοθύελλα σκέπασε τα πάντα«, τόνισε ο δήμαρχος.




Συνεχίζεται η επέλαση του λευκού εφιάλτη στην Κύμη - Δραματικές περιγραφές των κατοίκων
Κραυγή απόγνωσης από έναν κάτοικο της Κύμης που έμεινε εγκλωβισμένος τέσσερις ολόκληρες ημέρες στο σπίτι του λόγω του χιονιά. Με τη μητέρα του κατάκοιτη στο κρεβάτι λόγω αρρώστιας και με μοναδικό του «όπλο» ένα φτυάρι ο κ.Ανάργυρος περιγράφει στο protothema.gr τις στιγμές εκείνες που ήρθε αντιμέτωπος με τον χιονιά.

«Ήμουν τέσσερις μέρες αποκλεισμένος στο σπίτι λόγω του χιονιά. Δεν μπορούσα να ανοίξω ούτε τη πόρτα του σπιτιού μου για να βγω έξω. Το χιόνι ξεπερνούσε τα δυο μέτρα. Η μητέρα μου είναι κατάκοιτη και έπρεπε να κάνω κάτι για να μπορέσω να βγω από το σπίτι και να πάω να της φέρω τροφή και νερό.Έτσι λοιπόν πήρα το φτυάρι και άρχισα μόνος μου σιγά σιγά να ανοίγω δρόμο μέσα στο χιόνι .Ήταν πολύ δύσκολο αλλά έπρεπε να το κάνω για να επιβιώσω . Μπόρεσα και πήγα μέχρι το σούπερ μάρκετ και πρόλαβα να πάρω μπουκάλες νερό γιατί άρχισε να εξαντλείται. Όσοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν ως το σουπερμάρκετ, έβραζαν χιόνι για να το πιουν».

Ο κ. Ανάργυρος συνεχίζοντας τη περιγραφή του αναδεικνύει όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Κύμη αλλά και σε όλες τις περιοχές που χτύπησε ο χιονιάς.

«Ένα ζευγάρι περπάτησε πέντε ώρες μέσα στο χιόνι για να μπορέσει να φτάσει στη πόλη και να προλάβει το σουπερμάρκετ ανοιχτό για να μπορέσει να πάρει τρόφιμα για το σπίτι γιατί μένουν σε χωριό και είναι δύσκολη η πρόσβαση» λέει ο κ. Ανάργυρος και συνεχίζει: «Θέλω να βγάλω λεφτά από το ΑΤΜ της τράπεζας και δεν μπορώ γιατί δεν λειτουργεί τίποτα. Η γυναίκα που έρχεται και φροντίζει τη μητέρα μου, έφτασε ως το σπίτι με μεγάλη δυσκολία και σε ορισμένα σημεία του δρόμου χρειάστηκε στην κυριολεξία να μπουσουλήσει γιατί γλιστρούσε πάρα πολύ. Τα εκχιονιστικά του στρατού δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν το έργο τους και ο δρόμος που οδηγεί στο νοσοκομείο δεν έχει ανοίξει ολόκληρος ακόμα και τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε συνεχίζει να χιονίζει».


Χωρίς νερό στο Βόλο
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Βόλος από τη σφοδρή κακοκαιρία που συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις.

Το ύψος του χιονιού ακόμα και στην παραλία του Βόλου ξεπέρασε τα 10 εκατοστά, ενώ στον περιφερειακό και τα προάστια προς τον Άνω Βόλο το χιόνι έχει φθάσει τα 40 εκατοστά και η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού επικρατεί παγετός.

Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Βόλου ρίχνουν στους δρόμους
τόνους αλατιού και θαλασσινού νερού για να ξεπαγώσουν τα οδοστρώματα.

Σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, αλλά τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν με μεγάλη δυσκολία και μόνο με αλυσίδες, αφού επικρατεί παγετός.

Πολύ σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση αντιμετωπίζει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αφού υπάρχουν πολύωρες διακοπές στην παροχή νερού εξ' αιτίας υπερκατανάλωσης και μεγάλων ζημιών από σπασίματα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι από σήμερα το πρωί ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση και να πολλαπλασιαστούν τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, καθώς αναμένεται νέα σφοδρή χιονόπτωση.


Τα προβλήματα στην Πελοπόννησο
Προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα ορεινά οδικά δίκτυα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας, όπου σε αρκετά σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ παράλληλα γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου. «Eχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ανοικτό όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και να μην έχουμε κανέναν αποκλεισμό», συμπλήρωσε.

Επίσης, ανέφερε ότι όλος ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αργολίδα, με σκοπό να γίνει μία πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα που ενδεχομένως έχει προκαλέσει ο παγετός, κυρίως στις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των παραγωγών.


Προβλήματα στην Κρήτη
Στο μεταξύ οι χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά του Ρεθύμνου, και συγκεκριμένα σε Ψηλορείτη και Ανώγεια, που έφτασαν ακόμα και τους μείον 6 βαθμούς Κελσίου, έχει δημιουργήσει μεγάλα τμήματα παγετού στις οδικές αρτηρίες με αποτέλεσμα η επικινδυνότητα να είναι αυξημένη.

Η δημοτική αρχή της περιοχής προσπαθούσε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να εξασφαλίσει τον καθαρισμό όλων των δρόμων από το χιόνι για την εύκολη κίνηση των πολιτών. Το ζήτημα που απασχολεί κυρίως τους αγρότες είναι το μέγεθος των καταστροφών που έχουν υποστεί οι ελαιώνες τους.


Αποκλεισμένα χωριά στη Λέσβο

Ο χιονιάς που έπληξε τη Λέσβο συνεχίζει να ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του νησιού. Αποκλεισμένα παρέμεναν έως αργά το βράδυ της Τρίτης τα χωριά στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου, η Συκαμιά και η Σκάλα Συκαμιάς, η Άργενος, η Πελόπη, η Κάπη, η Κλειού, το Υψηλομέτωπο, ο Λεπέτυμνος όπως και τα ορεινά χωριά του Πλωμαρίου, Μεγαλοχώρι, Νεοχώρι, Ακράσι και Αμπελικό. Στα περισσότερα από τα συγκεκριμένα χωριά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης καθώς πολλά απ’ αυτά είναι περισσότερες από 15 ώρες χωρίς ρεύμα.

Όλα τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Στρατού, βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για τη διάνοιξη των δρόμων σε ολόκληρη τη Λέσβο, καταβάλλοντας το μέγιστο των προσπαθειών τους, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και σε συνεννόηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, χιονοπτώσεων, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου