Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

ΝΔ: Ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας – Ξεκάθαρη ήττα της κυβέρνησης

«Η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει με όρους διαφάνειας»

Για «ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας και ξεκάθαρη ήττα της κυβέρνησης» έκανε λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία αποφασίστηκε ...ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός.

«Με την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καταδικάστηκε και τυπικά ο νόμος του αποτυχημένου “Υπουργού καναλάρχη” κ. Παππά και τα καθεστωτικά σχέδια της Κυβέρνησης που περιελάμβανε τον πλήρη έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Είναι μια ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας και μια ξεκάθαρη ήττα της απερχόμενης Κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει με όρους διαφάνειας από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα όργανα της Πολιτείας».

«Ως προς τη δήλωση του κ. Παππά, αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Θα του συστήναμε δε, να αξιοποιήσει το Σαββατοκύριακό του για να διαβάσει καλύτερα το σκεπτικό του ΣτΕ» καταλήγει η ΝΔ.

«Όσοι μιλούσαν περί "αντισυνταγματικού νόμου Παππά" ας το ξανασκεφτούν» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σχολιάζοντας το σκεπτικό της απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Νίκος Παππάς σε δήλωσή του τονίζει ότι το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει γρήγορη αδειοδότηση και τέλος στη δωρεάν εκπομπή των καναλιών, καθώς αυτό απαιτεί η κοινωνία.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/336021/nd-xekathari-niki-tis-dimokratias-xekathari-itta-tis-kuvernisis/#ixzz4VeOmr8Hi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου